Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 06-25-2015, 11:29 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Köpeğe Belli Alışkanlıkların Kazandırılması



Bu alışkanlıkların kazandırılmasını, kendi köpeğimle de açıklamaya çalışacağım.

Beslenme Alışkanlığı: İlk dönemlerden itibaren köpek, belli saatlerde beslenmelidir. Örneğin, ben köpeğimi günde iki kez: 07.00 ve 14.30 da besliyorum.. Bu düzenli olmalı. Bir yaşını geçtikten sonra da günde bir öğüne düşürülmesi daha sağlıklı olacaktır.

Köpeğin dolaştırılması: Köpek belirli çevreleri tanır ve dolaşma için belirli saatlere alışır. Bu; beslenme alışkanlığına bağlı olacağı gibi, egzersiz ihtiyacına bağlı olarak da değişiklikler gösterir.

Temizlik ve Banyo Alışkanlığı: Evde bakılan köpekler için deri sağlığı çok önemlidir. Genel olarak; yaz aylarında ayda iki kez, kış aylarında ise ayda bir kez yıkamak uygundur. Yine de ırklara göre değişiklikler gösterebilir. Örneğin, Alman Kurtlarını yılda bir-iki kez yıkamak yeterlidir. Kendi şamouanlarınız derilerinde allerjik reaksiyonlara sebep olabileceğinden, omnlar için özel şampuan ya da toz sabunlardan kullanabilirsiniz. Çok pahalı değiller zaten. Ayrıca kendi şampuanınızı kullanacaksanız da, 1'e 10 ya da 1'e 15 oranında sulandırıp kullanmayı unutmayın. Banyo esnasında kulaklarına su kaçmaması için gliserinli pamukla kulaklarını kapatabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi: Belli yer ve saatte yapmaya alıştırılmalıdır. Ben köpeğimi günde 3-4 kez, belirli saatlerde çıkarıyorum. Eğer vakit bulursam ya da durum uygun olursa ekstra çıkardığım da oluyor ki evde köpek bakanlar buna çok dikkat etmeli. Çünkü hava almayı, solaşmayı çok seviyorlar. Onları evde tutmak acımasızlık. Benim Köpeğim bile çocu zaman balkondan aşağıyı izliyor. Belki de gelip geçen sokak köpeklerine özeniyordur kim bilir. Çok sıkıştığında o da uyandırıyor zaten beni sabahları. Tuvalet eğitiminde şiddet saçma bir seçimdir. Her eğitimde saçmadır da neyse. Gazete okuyan köpek sahiplerinin, köpeklerinin gazeteye atlama-zıplamna-saldırma durumları nedendir bilir misiniz? Sahiplerinin tuvalet eğitimi verirken, istedikleri yere yapmayan hayvanlarının burnuna gazete ile vurmalarındandır. Bunu yapmayın.

Çevreye Zararın Önlenmesi: Kemirme, saldırma ve havlama davranışları açısından önemlidir. Öğretmeniz gereken en önemli komutun "Hayır!" olduğunu bir kez daha kanıtlatan durumları içerir. Sesiniz sert ve sinirli olsun. Komut ağzınızdan tek seferde çıksın. Özellşkle genç yaşlarda(3 ay- 1-2 yaşl gibi), şimarık olurlar ve "Hayır" komutunuzu dinlemeyebilir. Ya da siz "Hayır" dedikçe kuruk sallayarak size havlayıp karşılık verirler. Sabırlı olun. Sesiniz aynı sertlikte ve kesin kararlılıkta çıksın. Evde alfa kim, ona öğretin.
Alıntı ile Cevapla