Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-01-2017, 08:04 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Gömülü yirmilik (20 lik) diş çektirmek

Gömülü yirmilik yaş dişleri, genelde 18-25 yaş aralığında görülür. Bu yaşlar sürme zamanı olan dişlerin ağız içine sürmemesi sonucu geçekleşen, yana veya çaprazlamasına dişin çıkması olayıdır. Yirmilik yaş dişleri, bazı kişilerde ağrısız ve normal yollardan çıkarken bazı kişilerde yatay olarak başka dişlere zarar / ağrı verecek şekilde çıkmaktadır. Bu durumda yatay uzayan bu yirmilik dişin cerrahi müdahale ile alınması gerekebilir. Yirmilik diş iltihabı, 20 yaş dişi gömük olarak uzamasının belirtisidir. Muhakkak bir diş hekiminden destek alınmalı.

Gömülü 20 yaş dişi çektirilmeli mi?

Gömülü yirmilik yaş dişi, bazı durumlarda çekilmeden de ara sıra kontrolleri yapılarak ağızda kalması sağlanabiliyor. Çünkü bu dişin çekim işlemi uzun uğraşlar istiyor ve oldukça uğraştırıcı. Bu yüzden diş hekimleri, hastada çok yoğun şikayetler yok ise, gömülü yirmilik dişten dolayı yüzde ağrı, çenede ağrı ve baş ağrısı gibi sorunlardan pek şikayetçi değilse gömülü yirmilik diş çekilmeyebiliyor.


Gömülü yirmi yaş dişi nasıl çekilir?

Gömülü yirmilik dişiniz var ise ve bunun kesinlikle alınması gerekiyorsa bu normal bir diş muayenesi gibi kısa sürede değil, cerrahi operasyon ve ağız içerisinde çalışarak alınmaktadır. Çene içerisi açılarak, diş etleri kaldırılarak bu gömülü diş kesilerek alınır.
Alıntı ile Cevapla