Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-29-2014, 10:35 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Karşınızda Robot Kedi!

Robotların bu güne kadar zorlandığı her engeli aşmayı başaran robot kedi, İsviçre’nin en bilinen laboratuvarlarında gelişimine devam ediyor!






Robot teknolojilerinin yavaş yavaş insan hayatındaki öneminin artmasıyla, yeni projeler de gelmeye devam ediyor. Sanayide ve birçok laboratuvarda aktif olarak kullanılan robotlar, en sağlıklı çalışan insandan bile kusursuz. Titreme, yorulma, açı, güç gibi kavramlar üzerinden oynamalar yapılarak istenilen seviyeye çıkarılan robotlara bir yenisi daha eklendi.

İsviçre’de Ecole Polytechnique Federale de Lausanne adlı laboratuvarlarda geliştirilen ve her zorlu alanda sorunsuzca durabilen, ilerleyen bir robot kedi üzerinde çalışılıyor. Kartallara bakılarak A380 Air Bus’ların üretilmesinden sonra yine doğada yaşayan bir canlıdan esinlenen mühendisler, doğayı teknolojiye adapte etmeye devam ediyor.

4 Ayağa sahip diğer doğal canlılara göre, kedilerin her zeminde hareket edebilme kabileylerini fark eden ekip, çalışmalarını bu yönde tasarlayarak çalışmalarına hız verdi. Dört ayaklı kedigillerin hareketi sayesinde her türlü zeminde hareket edebilen robot, istenildiğinde ise çekirge gibi zıplayarak görenleri şaşırtıyor.

Şimdilik robotun ne için kullanıldığı bilinmezken, casusluk, uzay, keşif, arazi gibi şartlara uygun olacağı düşünülüyor.
Alıntı ile Cevapla