Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-04-2014, 02:31 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Söz ve Nişan Adetleri Konusunda uyarılar



Evleneceğiniz kişi ile birbirinizi sevdiniz ve evlilik kararı aldınız. Artık ailelerin tanışma zamanı geldi. Gelin veya damat adayınıza söz nişan adetleri konusunda soru sormayı ihmal etmeyin. Kötü sürprizlerle karşılaşmamak için hazırlıklı olmalısınız.

Bölgelere göre söz nişan adetleri değişebilir.
Türkiyede söz ve nişan adetleri konusunda bir standart yoktur. Bölgelere göre farklılık göstermektedir. Bazı yörelerde nişan ve söz bohçalarının içerikleri ve beklentileri de birbirinden farklı olabilir. Örneğin söz kesmek için gittiniz. Herşey yolunda gitti söz kesildi ve o an bir takı merasimi başladı. Aman Allahım nerden bilecektim demeyin. Önceden mutlaka eş adayınızın bir aile büyüğünden söz ve nişan adetleri konusunda brif alın.

Söz Bohçası, Nişan Bohçası
Bu gelenek çok eskilerden gelmekle beraber yine aileden aileye farklılıklar gösteren bir içeriğe sahip olabilir. Genellikle kızın ve erkeğin ailesindeki fertlere gömlek,çorap, eşarp, pijama gibi hediyeler koyulmakla beraber geline veya damada da yine giyecek ve aksesuar üzerine hediyeler söz ve nişan bohçasının içeriğindendir. Nişan bokçası oldukça süslü şekilde sunulur.

Söz Nişan Takı Merasimi
Söz kesildikten sonra takı merasimi yaşanan birçok bölgemiz vardır. Bu çerçevede önceden bilgi edinip hazırlıklı olmakta fayda vardır. Nişan sırasında ise genellikle tüm bölgelerimizde takı merasimi yapılır. Bu sırada geline altın pırlanta takılar ve setlerin yanı sıra tasarruf altınları da yakınlık durumuna göre hediye edilebilinir.
Alıntı ile Cevapla