Gullbabici - Hayata Dair Herşey  
  #1  
Alt 12-03-2014, 11:37 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Boşanmak mı zor, evli kalmak mı? -2



Gerçeği bilmek istiyorum!

Soru: merhaba 5 ay önce Antalya'da bir otelde tanıştık erkek arkadaşımla. İkimiz de personeldik orada çalışıyorduk. Ben 17 yaşındayım o 25 yaşında, 5 ay boyunca ilişkimiz çok güzel gitti, o beni el üstünde tuttu her zaman, hasta olduğumda başımdan ayrılmadı hiç, beni doktora götürdü, kendi elleriyle yemek yediriyordu. Hastayken, kırılmama, üzülmeme dayanamazdı. hele de gözümden bir damla yaşın akmasına hiç ama hiç dayanamazdı "kurban olurum senin gözünden akan yaşa" derdi ve daha neler neler... Beni kazanmak için çok çaba göstermişti zor biri olduğumu hep dile getirirdi. Her şey o kadar güzel gidiyordu ki kavgalarımıza rağmen ben onu her defasında arıyordum üzülüyordum tartışıyoruz diye. O da dayanamaz arardı hep. Öyle güzel hayalleri vardı ki benimle ilgili "bir evimiz olacaktı girişte mumlar karşılayacaktı bizi" öyle derdi hep. Tabi arada kavgalar gürültülerde doğal olarak oldu ama hepsini atlattık ben şu an kendi memleketime geri döndüm 1 buçuk ay oldu döneli o hala çalışıyor. Şimdiki sorunumuz ise daha 6 gün önce oldu, bana hiç haber vermeden internete girdi. Bende şeytan dürttü sanırım msn mi açtım ve onun nette olduğunu tesadüfen gördüm ne yaptığını sordum işim var dedi ve ben o anda konuşma sayfasında onun yabancı uyruklu bir kızla msnde arkadaş olduğunu gördüm. Onun ağına katıldı diye yazıyordu ben kızın ismine tıklayarak resimlerine baktım o anda dünya başıma yıkıldı. Ben erkek arkadaşıma her şeyi söyledim o an. O kız kim askerlik arkadaşın mı dedim o da arkadaş dedi. Ben Allah belanı versin git bundan sonra o senin gönlünü eğlendirsin kusura bakma artık ben yokum dedim. Onun bana söylediği kelimeler şunlardı. Saçmalıyorsun. Bana güvenmiyorsan orası sana kalmış dedi. Ve işin asıl acı yanı kesinlikle bir bayanla konuşmasını görüşmesini istemezdim hatta aynı ortamda nefes almalarını dahi istemiyordum. Onu kimseyle paylaşamazdım.
Ve 6 gündür birbirimizi aramadık. kafayı yemek üzereyim. Acaba aldatıldım mı? Yoksa kendi kuruntum mu? Ona konuşması için fırsat verse miydim? Benim yokluğumu fırsat mı bildi? Eğer aldatıldıysam ne yapmalıyım (onu çok seviyorum hem de herşeyden çok eğer affedersem bu konu sürekli aklıma gelecek ve tatsızlık çıkacak) ama affetmezsem de ben kahrımdan onun sevgisizliğinden ölürüm. Ve düşünüyorum kendi kendime bana yapacağı hangi açıklama onu kurtarabilecek? kesinlikle kurtaramaz. Ben düşündüklerimi ve içinden çıkamadıklarımı belirttim inanın artık kendimden şüphe etmeye başladım. lütfen bana yardım edin. Neler yapmalıyım? nasıl hareket etmeliyim? cevabınızı dört gözle bekliyorum inanın söyleyeceklerinize çok muhtacım...


Merhaba
Öncelikle aranız da ciddi yaş farkı varmış. Kızlar bu yaşlar da sadece sevgi aşk üzerine masum duygulara yoğunlaşırken 20 30 yaş arası erkekler daha farklı istekler peşinde olabilirler.
Seviyorsa sadık olması gerektiğini bende kabul ediyorum fakat doğa başka şekilde kabul ediyor. Anlayacağın cinsel dürtüleri onların kolay ulaşabilecekleri kızlara yönelmelerine sebep oluyor. Lakin o kızlara sadece gönül eğlendiren gözüyle baktıklarını asla göz ardı etmemek gerekiyor.
Maalesef kızları kategorilere ayırıyorlar. Evlenilecek ve sevişebilecekleri kızlar olarak. Kızsan da çıldırsan da bu onların gözünde çok doğal bir süreçtir. Ama adlandırılmaz. Açıkçası cinsellik erkekler için rutin bir ihtiyaçtır. Bunu da dediğim gibi ciddi olamayacakları kızlarla yaşamayı tercih ederler. Hepsimi böylemidir? Tabi ki hayır. Kimisi de çok sadıktır aşkına. Bu açıdan da bakabilesin diye bu bilgileri verdim.
Evlendiklerin de düzenli cinsel yaşantıya kavuştukların da bu arayışlarına son verebiliyorlar. Fakat kimisi de bu gizli heyecanı devam ettirmek isteyebilir. Zaten sonsuza kadar güven duygusunu yaşayabilseydik evliliklerde ki sorunları da en aza indirebilirdik.
Seni sevdiğine gerçekten inanabiliyorsan ve seni ararsa özür dileyip açıklama yaparsa bunları bir düşün derim.
Fakat güven duygun zedelenmişse kendini çokta zorlaman duygularının ritmini de bozabilir. İlk ayrılan sen değilsin inan nice aşıklar ayrıldı ve acı çekti yas tuttu kayıpların dan ötürü ama zaman hepsini unutturdu. Kimse ölmez aşkından sen kendini sürekli acı merkezi olarak görmezsen daha kolay atlatırsın. Çok gençsin karşına daha ne aşklar ve aşıklar çıkacaktır. Önemli olan sen nasıl daha az hasarla bu durumu atlatırsın bunun yolunu araştırmandır.
Bitirmeyi düşünüyorsun mademki acı veriyorsa oyalanacak bir iş bul kendine. Telefon ve net başın da ondan gelecek bir mesaj beklersen daha da hayal kırıklığı yaşayabilirsin.
Hatalı olan sen değilsin. Bırak ararsa arar aramazsa da önüne bak ve yoluna devam et. Kimsenin bir erkeğin canını bu kadar acıtmasına izin vermezsen bu ilişkiden güçlenerek çıkabilirsin. Bu dediklerimi bir düşün olur mu?

Sevgiler.
Gönül Derman

Kıskançlık engellenebilir mi?

Soru: onu çok kıskanıyorum kendime engel olamıyorum en yakın arkadaşımdan bile kıskanıyorum. Hem ona hem kendime hem de çevremdekilere zarar veriyorum ben nasıl atlatacağım?


Merhaba
Seven insanın sevdiğini kıskanması dozundaysa sevimli olabilir. Fakat kendine ilişkine dediğin gibi çevrene zarar veriyorsa çok sağlıklı bir davranış değil bu. Kendine telkinlerle bunu aşamıyorsan mutlaka bir psikiyatristten birkaç seans yardım alman işini daha kolay hale getirebilir. Unutma ki sana uygulansa bu kıskançlıkla gelen baskı kabul etmen ne kadar mümkün olabilirdi.
Her duygunun fazlası karşı tarafı usandırır ve kaçmasını körükler. Bunu bir düşünürsen doğru olabileceğini anlayabilirsin

Sevgiler
Gönül Derman


****

Garip davranışlı bir aile!

Soru: Merhaba, Kayınvalidem beni istemeye geldikleri günden bugüne birçok patavatsızlıklar yaptı ve çirkin sözler sarf etti. Her birine takılıp, kendimi üzmedim. Bir psikologa gittik eşimle ve ailesinden olabildiğince uzak durmamızı önerdi. Fakat eşim her yaptıklarından haberdar. Maddi konuda da sıkışınca destek alıyor, ne kadar ben istemesem de, bağımlı sanki. Hatta kız kardeşi babası ile buluşacak cep telefonundan kardeşini arıyor, cep telefonlarının ikisininde kapalı olması durumunda hemen telaşlanıyor. ay ne yapacak bu şimdi, elinde de paketler vardı, diyip panik oluyor. Üstelik bu kız akademik kariyer yapan 27 yaşında bir kız. Bende o sırada hastayım
ve doktora gidiyoruz, onunla ilgileneceğine benimle ilgilenmesini istiyorum. Eşim çok pipiriklidir.
Kayınvalidem ablası ile birlikte (kayınpeder, kız kardeş, kayınvalide, teyze aynı evde) yaşıyor. Öyle bir emir komuta zinciri var ki kayınvalidem emirleri ablasından alıyor onsuz bir şey yapamıyor, görümcem de annesinden alıyor ve kayınvalidemsiz afedersiniz iç çamaşırını bile bulamıyor. Herkes kendine birini bağlamış. Evde panjurlar kapalı sürekli televizyon izliyorlar, birbiri ile alakasız konudan konuya atlayıp vırvır konuşuyorlar. Bunun dışında kayınvalidem bir aile düğün yemeğinde garip bir şey yaptı gitti otelin lobisinin girişinde sanki birini bekler gibi bakındı bakındı, yemek boyunca içeri girmek istemedi, yüzü gözü benzi soluktu. Ben o sırada hamileydim üstelik. Bebeğimiz oldu kırk mevlütünde yerinde duramadı, o koltuktan o koltuğa geçip durdu. Bir de mevlit şekerlerini güya çaktırmadan tek tek bolca toplayıp gizlice çantasına istifledi. Mevlit sonunda bir de sürekli şeker istedi durdu. Bitti dedim, aaa nasıl biter diye söylendi durdu. Bir de ailece bir yere oturmaya gidince sürekli masa değiştiriyorlar, yok öyle olmadı biz şu masaya
geçelim falan değip dört beş masa geziyoruz bir yere gidince. Bebek var, altı kişi çok zor oluyor. Bu olaylar böyle sürüp gidiyor... Ne olduğuna bir türlü anlam veremedim. Şu aile düğününde bir gariplik olduğundan şüphelendim... Sizce nedir? Eşimin onlara bu kadar düşkün olması, ailenin gariplikleri ne olabilir?
Saygılarımla
Esra


Merhaba Esra
İnan ki soruna verebileceğim bir cevabım yok. Çok sağlıklı davranışlar değil bunlar. Zaten anlamaya çalışmak sadece kafanı bulandırmaktan başka bir çözüm sağlamaz gibi görünüyor. Kaldı ki bunu baştan fark edip bir psikologdan yardım almanız çok akıllıca bir davranış olmuş. Onun tavsiyelerini ciddiye almanız evliliğiniz açısından ve senin ruhsal sağlığın açısından en doğru hareket olacaktır.
Lakin eşinin halen onlar için endişe taşıması ki kız kardeşin durumu ortadayken gerçekten de henüz tam bağımsızlığını ilan edememiş görüntüsü çiziyor. Mecbur kaldığın durumlar da onlarla katılman gereken davetlere katılman en doğru hareket ama olabildiğince az yorum yapman kendini koruyabilmek ve ellerine kullanabilecekleri koz vermemek için gereken harekettir.
Aile düğünü hakikatten garip bir durum olmuş ama bu kadar garipliği anlayamazken diğerleri üstünde kafa yormamanı tavsiye edebilirim ancak. Fakat kendini yorgun ve çaresiz hissettiğin durumlar da doktorunla diyalogunu sürdürmen evliliğin ve kendin için en hayırlı iş olacaktır.
Olabildiğince az görüşürsen bebeğini ve eşini onlardan uzak tutma şansın daha fazla olabilir.
Hayatınızın bir an önce sağlıklı bir platforma taşınması dileğiyle.

Sevgiyle kal.
Gönül Derman
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 09-23-2019, 07:09 PM
viviian
 
Mesajlar: n/a
Standart

фами298.4CHAPCHAPRemiПлешИгарPlus(mp3лебефарфКонÑпервYuriСолнAtlaMetaHowaRoseJage
франиллÑSuisNessChucEldrKellИзмаPatrMileTotaReasИллÑXVIIFonoRemiLarrĞетыоÑноСире
NormоргаTescB114MeieФирÑKissпионрабогражSigmJoliXVIIXVIIИванФернЛурьELEGпроиĞ*ома
VashJuleContКонеĞгафКораTrasСодеГальМкртJoliSelaViveĞлекELEGRobaЧереMariмелопоÑĞ»
BarbPYTHЗатеЦыбуБелоказнконцИллÑAlcoокошVIIIJohnСереЛаврвизаZoneZoneZoneZoneÑере
ZoneZoneZoneZoneZoneZoneLAPIСтарZonegranZoneChetAndeZoneZoneZonePeteхороPionукра
возвAskoKospбежеMatcКаргформ42002600верÑĞ*оÑÑXVIIДревPionHEYNметаTextVocaПольчита
TrefBlanКабарыцахранBlenWindВикуконÑVitehappPumaPlanдопоЛитĞ*раÑÑ‚RampWillактеЛитĞ*
ДонÑправКамиForeЮшкоGeneGottXVIIБогоBackрок-ЗимиДуднLloyJeweЯхонДодиValeAllaМиха
малыThisKamaпиÑаЕремСамоШилодораТкачШклÑWithЩелоMichавтодеÑтКузьоптиСотнМельдопо
СнегГлинPsycPearDespPionPionPionБолоCaboAmerIrwitranSelfUriaПрохEnjoвозрJavaMarc
ĞÑтрШала
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler Arama
Stil
Forum Bilgilendirme Linkler
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir.
buca escort bursa escort bursa escort tuzla escort seks hikayeleri seks filmi izle etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti eryaman escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom hack forum Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan sincan escort antalya rus escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108