Gullbabici - Hayata Dair Herşey  
  #1  
Alt 04-16-2016, 10:50 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Blazer

Klasikle modernin buluşması: Bu nefis modeli dikmek artık çok kolay.
FOTOĞRAF: U2/ULI Glasemann. İLÜSTRASYON: Elke Treier-Schäfer


CEKET PATRONU...
... pembe zeminli olduğu için paftada kolay bulunur. Patron kâğıdını paftaya iğneleyin. Seçtiğiniz bedenin patronlarını tüm çizgileri ve yazıları kâğıda aktarın. 103 numaralı modele ait çizgi ve işaretlere dikkat edin. 7 numaralı patrondan 2x çıkartın = Üst ve alt yaka.

Ekstra öneri: Kendinize uyan bedeni bulmak için, göğüs çevresini ölçün:
Bd 36 = 84 cm, Bd 38 = 88 cm,
Bd 40 = 92 cm, Bd 42 = 96 cm,
Bd 44 = 100 cm.


BİÇKİ PLANI...
... patronların kumaşa nasıl konacağını gösterir.
1 Orta ön parça
2 Yan ön parça
3 Orta arka parça
4 Yan arka parça
5 Üst kol
6 Alt kol
7 Üst ve alt yaka
8 Ön pervaz
9 Arka pervaz
10 Üst cep
11 Alt cep


1. BİÇKİ PLANI
Kumaşı katlayın, yüzü içte. Patronları biçki planında gösterildiği gibi çift kat kumaşın üstüne koyun, iğneleyin – patron 9 ve 7 kumaşın kat çizgisinde. Patron kenarlarını izleyerek kumaşa sabunla dikiş ve baskı payını çizin: Arka parça ile kolların baskı payı (patron 3, 4, 5, 6) 4 cm, öteki kenar ve dikiş payları 1.5 cm. Parçaları biçin.

2. TELA
Telayı boydan katlayın, yapışkanlı tarafı içte. 1, 2, 7, 8, 9 numaralı patronları üstüne koyun, iğneleyin. 1.5 cm ende dikiş payı çizin, biçin. Ayrıca baskı ve yırtmaç payları ile (patron 3, 4, 5, 6) alt cep ve üst cep pervazlarına da tela ütüleyin. Telayı parçaların tersine ütüleyeceksiniz.






3. İŞARETLERİ KUMAŞA AKTARIN
Telalı parçaları tekrar yüzü yüzünde katlayın. Patronları iğneleyin. Patron konturları (dikiş ve baskı çizgisi) ile çizgi ve işaretleri, iplik yolunun dışında, kopya kâğıdı ve rulosuyla kumaşa aktarın. Ön ortayı, çakışma ve kat çizgilerini teyelle gösterin.

4. ÖN EK DİKİŞLER, ARKA ORTA DİKİŞ
Yan ön parçaları yüzü yüzünde orta ön parçaların üstüne koyun, ön ek dikişleri iğneleyin. Dikiş çizgileri üst üste. Dikin. Dikişin başını ve sonunu ileri geri giderek sağlamlaştırın. Orta arka parçaları yüzü yüzünde üst üste koyun. Orta dikişi iğneleyin. Dikin, dikiş payını ütüleyerek ayırın.


5. ARKA EK DİKİŞLER, YIRTMAÇLAR
Yan arka parçaları yüzü yüzünde orta arka parçanın üstüne koyun, ek dikişleri yırtmaç işaretine kadar çekin. Payları ütüleyerek açın. Orta arka parçaların yırtmaç pervazını içe kıvırın, ütüleyin. Yan arka parçaların yırtmaç alta bindirme payını orta arka parçaya yatırın ve kesmemek için, yırtmacın üstündeki payı çapraz katlayarak ütüleyin. Alta bindirme payı pervazlarını içe kıvırın, ütüleyin. Üst uçlarını iğneleyin.

6. OMUZ DİKİŞLERİ
Ön parçaları yüzü yüzünde arka parçanın üstüne koyun. Omuz dikişlerini iğneleyin, dikişler ve dikiş çizgileri üst üste. Dikin. Ön pervazların omuz kenarlarını arka pervaza iğneleyin. Omuz dikişlerini iğneleyin. Dikin. Dikiş payını ütüleyerek açın.






7. PERVAZI ÖN PARÇALARA DİKİN
Pervazı yüzü yüzünde ön parçalara ve arka yaka açıklığına koyun. Rever kenarlarını yatay çizgiden itibaren (dikiş 4), ön ve alt kenarları üst üste iğneleyin. Dikin. Pervazı ceketin üstünde bırakın.

8. YAKA DİKİŞİ
Alt yakaya sabunla çarpı işareti koyun. Yaka parçalarını üst üste koyun, ek kenarlarını üst üste iğneleyin. Üst yaka daha uzun olduğu için alt yakayı bombeli tutun. Yakaları dış kenardan köşelerin 4 cm önüne kadar iğneleyin – dikiş çizgileri üst üste değil. Sonra yakayı bombeli tutarak iğneleyin. Alt yakadan dikin. Payı eksin, köşeleri çapraz kesin.


9. YAKAYI TAKIN
Yakayı döndürün, ütüleyin, ceket ile pervazın arasına sokun, alt yaka ceketin üstünde. Alt yakayı ceketin yaka açıklığına, üst yakayı pervazın yaka açıklığına iğneleyin. Dikin. Yaka takma ve pervaz ek dikiş paylarını (rever ve yaka kenarları bkz. adım 7) kesin, yuvarlak yerleri çıtlatın.

10. Pervazları içe döndürün. Kenarları teyelleyin, dikiş tam olarak kenarda. Ütüleyin – reveri kat çizgisine kadar ön taraftan, kat çizgisinin altında pervazdan. Yaka takma dikişlerini üst üste iğneleyin. Arka pervazı yukarı kaldırın, yaka takma dikişinin paylarını üst üste dikin. Pervazı tekrar tersi tersinde cekete yatırın.




11. YAN DİKİŞLER
Yan ön parça kenarlarında pervazı alta açın. Dikiş payını 5 cm boyda ütüleyerek açın. Ön parçaları arka parçanın üstüne koyun, yüzü yüzünde. Yan dikişleri iğneleyin, devamında pervaz kenarlarını baskı payına iğneleyin. Dikin. Dikiş payını ütüleyerek açın. Pervazları tekrar içe döndürün, baskı payını içe katlayın, bunun için yırtmaç paylarını tekrar açmalısınız. Ütüleyin. Baskıyı gevşek el dikişiyle yapın.

12. KOL DİKİŞLERİ
Alt kolları yüzü yüzünde üst kolların üstüne koyun, arka kol dikişini yukarıdan yırtmaç işaretine kadar iğneleyin. Dikin. Alt kolların payını alta bindirme payı ucundan kesin. Payı ütüleyerek açın. Yedirmek için omuz başlarına nokta işaretinden nokta işaretine, dikiş çizgisi işaretinin iki yanından iri makine dikişi çekin. Kolları boydan katlayın, yüzü içte. Ön kol dikişini iğneleyin. Dikin. Payları ütüleyerek açın.


13. ÖN YIRTMAÇ KENARI, ZARF KÖŞESİ İŞARETİ...
Üst kolun baskı payını yukarı katlayın, baskı payı kenarını yırtmaç payı üstünde işaretleyin. Baskı payını açın. Yırtmaç payını içe katlayın, kenarı baskı payında işaretleyin. Payı arkaya yatırın. İşaretli noktalardan baskı köşelerine kadar dikiş çizgilerini çizin.

14. ...VE DİKİŞİ
Kolları köşelerden katlayın, dikiş çizgisi işaretleri üst üste gelsin. Dikin, dikmeye pay kenarının 1 cm önünden başlayın veya bitirin. Köşeyi dikişin 5 mm yanından kesin, alt köşeyi çapraz kesin. Dikiş paylarını ütüleyerek açın.






15. ARKA YIRTMAÇ, ALTA BİNDİRME PAYI
Alt kolun yırtmaç kenarında baskı payını kolun üstüne katlayın, iğneleyin. Kenarları aşağıdan baskı payı kenarının 1 cm önüne kadar 1 cm ende üst üste dikin. Baskı payını dikişin ucundan alta katlayın, iğneleyin. Alta bindirme payının dikiş payını dikişin dibinden kesin. Alt köşe payını çapraz kesin.

16. KOLLARI TAMAMLAYIN
Üst kolların yırtmaç paylarını yüzü yüzünde alt kol yırtmaç payının üstüne koyun. Kenarları yukarıdan kesiğe kadar (adım 15) üst üste iğneleyin ve dikin, dikiş payı eni 1 cm. Üst kolun baskı payını ve yırtmaç payını kolun içine döndürün. Yırtmaç ve baskı kenarını teyelleyin ve ütüleyin. Baskıyı el dikişiyle yapın. Yırtmaç kenarlarını birer çıtçıtla kapatın.


17. KOLLARI İĞNELEYİN ...
Kolları yüzü yüzünde önce kol oyuğuna iğneleyin, alt kol yatay çizgileri yan dikişlerin üstüne, yatay çizgiler 9 üst üste gelsin. İçten omuz başının omuz işaretini omuz kenarına iğneleyin. Omuz başını yedirme dikişinin ipliğini çekerek büzün ve kol oyuğuna kolu oturtun, sonra omuz başının gerisini iğneleyin. Kolları teyelleyin.

18. ...SONRA DİKİN
Kolları, kol tarafından dikin, dikmeye kol dikişinden başlayın. Teyeli sökün. Kol takma dikişinin payını kola ütüleyin, bu arada yedirme büzgüsünü dağıtın.





19. Bordür uçlarını 1 cm ende içe katlayın. Zincir ve yün iplik uçlarını dikin. Zinciri ve yün ipliği bordüre dolayın; 5 cm arayla çaprazlamasına. Ve elde dikin. Bordürü yatay çizgiden yatay çizgiye kol takma dikişi boyunca ön ve arka parçaya koyun, yatay çizgiden 1 cm sonra kesin. Uçlarını içe katlayın. Zinciri bordürün ucunda sıkıştırın ve dikin. Bordürü cekete elde dikin.

20. VATKA
Vatkaları yerleştirin, vatka kol takma dikişinin payında dursun. Vatkaları omuz dikişinin payına dikin. Vatka uçlarını iplik biritle kol takma dikişinin payına iliştirin.


21. ASTAR PATRONU HAZIRLIĞI
1 ve 2 numaralı patronları astar çizgisi işaretinden eksin. 9 numaralı patronu 3 numaralı parçanın yaka açıklığı kenarına koyun, 3 numaralı patronda yırtmaç pervazını içe, 10 ve 11 numaralı patronlarda alta katlayın. Pervaz kenarlarını arka parçaya ve cep parçalarına aktarın = Astar çizgileri. Parçaları astar çizgisi boyunca biçin. 4, 5 ve 6 numaralı parçalarda yırtmaç paylarını kesin.



22. ASTAR BİÇKİSİ
Astarı boydan katlayın, yüzü içte. Hazırladığınız patronları, 1-6, 10 ve 11, astarın üstüne koyun, iğneleyin. Sabunla baskı ve dikiş paylarını kumaşa çizin: arka orta dikiş payı 3 cm, arka parçanın alt kenarı paysız, yan ön parçaların yan dikiş kenarları 4 cm, ek dikiş kenarı 1.5 cm, diğer kenarlar ve dikişler 1.5 cm. Parçaları biçin. Patron konturlarını astara aktarın (bkz. adım 3).

23. CEPLERİ DİKİN
Astar parçalarını yüzü yüzünde ait oldukları ceplerin pervazlarına iğneleyin. Dikin. Döndürmek için dikişi 5 cm açık bırakın. Payı astara ütüleyin. Pervazı ve astarı cebin yüzüne katlayın, kenarları üst üste dikin. Payı kesin, yuvarlak yerleri çıtlatın. Cepleri, döndürün, ütüleyin, açık dikişi kapatın. Bordürü ceplerin üst kenarlarına dikin. Cepleri ön parçalara iğneleyin, el dikişiyle dikin.


24. ASTAR DİKİŞİ
Arka parçaları yüzü yüzünde üst üste koyun, arka orta dikişi iğneleyin. Dikiş çizgileri üst üste gelsin. Hareket plisi için önce dikiş payı kenarlarını 1 cm ende üst üste dikin, sonra orta dikişi üstten ve alttan 5 cm kapatın. Payları bir yana ütüleyin. Astar parçalarının dikişlerini kapatın, arka ek dikişlerde yırtmaçları açık bırakın. Kolları takın.

25. ASTARI PERVAZLARA DİKİN
Astarı yüzü yüzünde arka yaka pervazına ve devamında yuvarlağın başına kadar ön pervazlara iğneleyin. Dikin. Astar parçalarını tersi tersinde cekete sokun, kolları içeri sokun. Arka ek dikişlerini (astar ve ceket) yırtmacın üst ucunda üst üste iğneleyin, bu sırada astarı biraz yukarı itin.






26. ASTAR BASKISI, YIRTMAÇLAR
Orta arka astarın paylarını köşelerden 1.5 cm çapraz kesin. Astarın kenarını katlayın ve yırtmaç pervazlarına iğneleyin. Astarın etek ucunu 5 mm ende kıvırın, baskı/pervaz üst kenarına doğru çekin, iğneley in, el dikişiyle bastırın. Yırtmaçlarda astarın boy fazlasını alta çekin. Astarı yırtmaç pervazlarına bastırın. Kol astar kenarlarını 1.5 cm ende katlayın, baskı payının üst kenarına dikin.

27. İLİKLER, DÜĞMELER, BORDÜR
İlikleri ceketin sağ ön kenarına açın. Düğmeleri sol ön kenara dikin. Bordürü yaka kenarına ve devamında üst iliğin 3 cm altından rever kenarına (pervaz tarafından) dikin. Bordürün kalan kenar dikişlerini tamamlayın, dikmeye rever kat çizgisin 3 cm üstünden başlayın ve bitirin. Bordürü alt kol ve yırtmaç kenarlarına dikin.

Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 10-03-2019, 03:07 AM
viviian
 
Mesajlar: n/a
Standart

прег534BettReprForrFREYHellĞ*льпPledБобрColiJeweJameBeteJohn17-4SkyeInteIntrVamo
QueeRichSideWherГейчFrieВолкRockСабиHansHastвпыÑГейдХруÑКаÑĞ¿WillПокрBonuпедаWant
ШмагOZONSpelTinaAngeInteЕфреZoneHaroотрÑЛеондеÑÑ‚Ğ¡Ğ°Ğ´Ñ€BaphĞароСафоБорщСокооблаХохл
ВолчGoinÑлавВампимĞЕнеÑкхудоBarbXVIIПанкÑтихуровЗаруДжундейÑГубаСапафинаCircКруп
ЗубкDeprMORGZoneĞ*емеВегиNescСперБелÑNoboLifeSugaЛеонкульTennWhitEmilĞĞзиPiervide
IndoGravСмиробщеПреÑDancFielZoneВолкSummГулиĞктÑCronThisоконDreaAstoКичиFlasреÑÑ‚
дейÑDaewGarrМанаWindКитаСB21плаÑWoodRodnBancЦифеFullARAGзначXXIIвузоtracNighVali
StorдиамрабоÑтоиLittwwwrXVIIAndyлиÑÑ‚BorkÑертChouzitaЛитĞ*ЛитĞ*ЛитĞ*PeteColdЛитĞ*ИÑпо
ЛитĞ*IcedЛитĞ*Ğ*айгЕршоКрайоднакурÑХилкAlanXVIIлитеBeatтеатIntrтеатLeonĞектначааÑтм
(ВедВенегоÑÑ‚CatzПолуМецг19-2КрылМигуSleeĞрмÑБогоКайл50-6voyaфакуПеÑиПатаШебеVima
КарпAlanДемчAmazМариFlasFlasFlasHansзнанDidiJeweĞакоГамзХолиRobeнаÑвJennальбAjax
ThisRuss
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler Arama
Stil
Forum Bilgilendirme Linkler
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir.
buca escort bursa escort bursa escort tuzla escort seks hikayeleri seks filmi izle etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti eryaman escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom hack forum Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan sincan escort antalya rus escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108