Gullbabici - Hayata Dair Herşey  

Go Back   Gullbabici - Hayata Dair Herşey > Diyet - Sağlıklı Beslenme > Diyet Soru / Cevap
Kayıt ol Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
  #1  
Alt 09-23-2018, 10:47 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Yoğurt kürü nedir, yoğurt kürü zayıflatır mı?

Yoğurt kürü nedir, yoğurt kürü zayıflatır mı gibi sorular son günlerde, kilo vermek isteyen insanlar tarafından oldukça merak ediliyor. Sağlık açısından çeşitli faydaları olduğu bilinen yoğurt, son zamanlarda zayıflama ve yağ yakma amaçlı kullanılmaya başlandı. Bizde sizlerin merak ettiği ve sık sık uyguladığı yoğurt kürünü Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı'ya sorduk. İşte yoğurt kürü nedir, yoğurt kürü zayıflatır mı sorularının cevapları…








Yoğurt kürü son zamanlarda kadınların en çok uyguladığı diyetler arasında yer alıyor. 2 hafta boyunca kilo vermek için kullanılan yoğurt kürü çeşitli şekillerde uygulanabiliyor. Limonlu yoğurt kürü, limonlu pul biberli yoğurt kürü ve zerdeçallı yoğurt kürü olmak üzere çeşitli şekillerde denenip uygulanıyor. Özellikle limonlu yoğurt kürünün 2 hafta da 7 kilo verdiği söyleniyor.
Peki, inanarak yapılan ve faydası olduğu düşünülen yoğurt kürü gerçekten işe yarıyor mu, yoğurt kürü kilo verdiriyor mu, yağ yakmaya yardımcı oluyor mu? Tüm bu soruların cevaplarını Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı açıkladı.
İşte yoğurt kürü nedir, yoğurt kürü zayıflatır mı sorusunun cevapları…
Fazla kalori almadan dengeli bir diyetle tüketilen yoğurt karın bölgesindeki yağları azaltmaya yardımcı olabilir. Bu özelliği kalsiyum içeriğinden gelmektedir. Sindirim sistemini iyileştirmeye de yardımcı olduğundan karın şişkinliklerini de azaltabilmektedir.
Yoğurt genellikle kilo vermeye çalışan bireylerde bir temel besin olarak görülmektedir. Moda diyet gıdalarının aksine obeziteyle savaşta yoğurt besin değeri ve pratikliği açısından ön sırada yer almaktadır. Kahvaltının, öğlen veya akşam yemeğinin bir parçası olabildiği gibi ara öğünler içinde idealdir. Kalsiyum minerali vücuttaki yağ yakımını teşvik etmek, metabolizmayı hızlandırmak, güçlü kemikler oluşturmak ve desteklemek için gerekmektedir. Proteinlerde kasların inşasına yardım etmeyi, öğün aralarında açlık duygularını önlemeyi, kan şekerini dengelemeye yardımcı olmayı, diyet esnasında hipoglisemi veya hiperglisemiyi önlemeyi ve bağışıklık sistemi fonksiyonunu desteklemeyi sağlamaktadır. Gün içinde 1-2 kez yoğurt tüketilmeye çalışılmalıdır.
Yoğurdu pul biberle karıştırıp tüketirseniz…


Pul biberdeki capsaicin bileşiği ise vücudun ısı üretimini arttıraraktan (termojenez) enerji kullanımını etkilemektedir. Tipik olarak termojenez soğuğa karşı yanıt olarak oluşur, vücut ısı üretmek ve vücut sıcaklığını arttırmak için yağları yakar. Bununla birlikte capsaicin ısı reseptörleri ile bağlandığı zamanda termojenez oluşur. 2009 Amerikan Klinik Beslenme Dergisi’nde yayınlanan bir çalışma günlük kapsinoidlerin tüketiminin artmasının abdominal yağ kaybı ve yağ oksidasyonun artmasıyla sonuçlandığını göstermiştir. Pul biberde capsaicin içerdiğinden ötürü yağ yakımını arttırabilir ve göbekteki yağ kaybını teşvik edebilir sonucuna varılmıştır.
Karın yağlarını vermek için vücut metabolizmanızın kullandığından daha az kalori almalısınız. Yoğurt ya da pul biber metabolik hızı arttırabilir fakat tek başlarına mucizevi bir etki yaratıp kilo kaybı sağlamazlar.
Limonlu yoğurt kürü


Limon suyunun birçok faydası var, limonene ve C vitamini antioksidanını içeriyor. Enfeksiyonlarla savaşmada yardımcı, demirin emilimine katkı sağlıyor ve kollajen yapımında yardımcıdır. Ancak yoğurda eklenen limon ekstra C vitamini alımından ziyade yağ yakımı ile ilgili bir faaliyette bulunmuyor. Limon seviliyorsa yağları yakmak için değil lezzetli ve sağlıklı bir tatlandırma yöntemi olduğu için yiyecek ve içeceklere eklenebilir. Aksine ülser, gastrit , mide ekşimesi vb. rahatsızlığı olanlarda pul biberle karışımı midede yan etkilere yol açabilmektedir.
Zerdeçallı yoğurt kürü


Zerdaçal antioksidan ve iltihap karşıtı özellikleri sayesinde vücuttaki kronik iltihaplar, eklem iltihapları, kaygı bozukluğu, metabolik sendrom ve yüksek kan yağlarının tedavisinde yardımcı olabilmektedir. Beraberinde egzersizden kaynaklı kas ağrıları ve iltihaplanmaların tedavisinde yardımcı olup, toparlanma ve performans artışı sağlayabilmektedir. Zerdeçalde tek başına tüketildiğinde içeriğindeki curcumin bileşiği bağırsaklardan çok az kana geçer ve hızla metabolize olduğundan vücuttan hızla uzaklaşır ve birçok sağlık faydasını vücuda sağlayamaz. Vücut tarafından daha yararlı ve kullanılabilir hale gelmesi karabiberde bulunan ‘piperine’ maddesi ve yağ ile sağlanabilir. Bu sebeple zerdaçalı kullanırken karabiber ve yağ eklemekte fayda var.
Yoğurt kürü göbek yağlarını eritir mi?


Göbek eriten yoğurt kürü


Göbek yağıyla ilgili sorun, cildin hemen altında bulunan ilave dolgu katıyla (subkutan yağ: derialtı) sınırlı değildir, aynı zamanda iç organlarınızı da çevreleyen karnınızın derinlerinde bulunan viseral yağları (intraabdominal yağ)da içerir. Genel ağırlığınız ne olursa olsun büyük miktarda göbek yağına sahip olmak kardiyovasküler hastalıklar, insülin direnci ve Tip 2 diyabet, kolorektal kanser, uyku apnesi, yüksek kan basıncı gibi hastalıkların oluşum riskini arttırmaktadır. Yaş ve genetik faktörlerde göbek yağı alımına katkıda bulunmaktadır.
Gün içinde her şeyi tüketerek sadece bir ara öğünde yoğurtlu bir kür hazırlamak zayıflamaya yetmez. Sağlıklı bir diyet takibi, porsiyonları kontrol altında tutmak, şekerli içeceklerden uzaklaşmak ve fiziksel aktiviteyi günlük rutine almak yapılacak en önemli adımlardır. Her besinin vücuda ayrı ayrı sayısız faydası vardır, beslenmede renk ve çeşitlilik esastır ve her besinin faydası da dozunda gizlidir. Yoğurt, pul biber, zerdeçal içeren mükemmel bir diyetiniz bile olsa egzersiz olmadan tek başına karın yağlarını eritmeye yetmez . Haftada en azından 3 kez 45-60 dk orta şiddette ( tempolu yürüyüş, hafif tempoda koşu, bahçe işleri vb.) bir fiziksel aktivite edinmeniz gerekmektedir.
Göbek yağından kaybetmek çaba ve sabır gerektirir. Fazla yağ kaybetmek ve geri gelmesini önlemek için yavaş ve sürekli kilo vermeyi hedefleyin. Başlamak ve takibi sürdürmek için doktor ve diyetisyeninize danışın.




Yoğurt kürü diyetini Beslenme ve Diyet uzmanı Gözde Gence Kırtız yorumluyor;
Yoğurt - Ayran fermante süt ürünlerindendir. Yoğurt, sütün 40-45 derecede laktik asit bakterileri ile mayalanması ile oluşur.Yoğurt yapımında kullanılan bakterileriler için bir parça yoğurt ile mayalanma gerçekleştirilir. Yoğurdun kalitesini sütün hilesiz ve temiz olması belirler.

Yoğurtta asit konstarasyonu yüksek olduğu için patojen mikroorganizmalar ( hastalık yapıcı organizma)yoğurtta çoğalamaz. Yoğurtta bulunan laktik asit bakterileri E.coli ve sarmonella bakterilerini öldürücü etkisi vardır. Aynı zamanda yoğurtta bulunan Bifidobakter ve Lactobacillus gibi yararlı bakteriler irritabl bağırsak sendromunun (IBS) semptomlarınıda azaltmaktadır. Ayrıca antibiyotik kullanımı sonrası oluşan ishal veya kabızlık problemlerini çözmekte de yardımcı olur.
Yoğurt veya ayranı düzenli olarak tüketmek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve hastalığa yakalanma olasılığınızı azaltır. Bağışıklık sistemi sağlığındaki rolü içinde bulunan eser mineraller olan magnezyum, selenyum ve çinkoya bağlıdır.
İyi bir yoğurt normal kıvamda ve düzgündür. Pütürlü ise asit konsantrasyonu düşük olacağından güvenilir sayılmaz.
Ticari amaçla yapay tatlandırıcı ve şeker içeren yoğurtlarda bulunmaktadır. Etiket okumaya özen göstermek ve şeker içeren ürün tercih etmemek gerekmektedir Şekersiz sade yoğurtların ise sağlığımız için birçok faydası bulunmaktadır.
Yoğurt vücudumuzun ihtiyacı olan birçok besin maddesini içerir. Sağlıklı diş ve kemikler için kalsiyumun en iyi kaynaklarından biridir.
1 bardak yoğurt (200 gr) yaklaşık 7 gr protein içerir. Yoğurdun yoğurnluğu arttıkça süzme yoğurt gibi protein içeriği de artacaktır.Yoğurt, protein, B2 ve B 12 vitamini, kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum, folik asit açısından zengindir. Günde 2-3 bardak yoğurt veya yoğurttan yapılmış ayran tüketilebilir. Yoğurt içerdiği protein sayesinde metabolizmayı hızlandırmaktadır. İştahın düzenlenmesi için yeteri miktarda günlük protein almak gerekmektedir. Yoğurt içinde bulunan besin öğeleri doygunluk hissi veren hormonun üretimini artırır.
Yapılan çeşitli çalışmalar, yoğurt tüketiminin daha düşük vücut ağırlığı, yağ yüzdesi ve bel çevresi ile ilişkili olduğunu bulmuştur.
Yoğurtla yapacağınız atıştırmalıklar, meyveli yoğurt gibi, ayran gibi ara öğünler düşük kalori almanızın yanında uzun süre tokluk sağlayacak bir sonraki öğünde az besin alımını sağlayarak zayıflamanıza yardımcı olacaktır.
Yoğurdun içerisine karıştıracağınız keten tohumu yüksek lif ve omega-3 içerdiği için doygunluğun sağlanmasına yardımcı olacaktır.
Yoğurt, herkes için doğru seçenek olmayabilir
Yoğurt veya ayran herkes için doğru seçenek olamayabilir. Bazı insanlar, özellikle laktoz intoleransı veya süt alerjisi olanlarda olumsuz etkilere neden olabileceğinden, laktozsuz seçeneklerinden faydalanabilirler.
Günde 500 gr yoğurt tüketerek bel çevresinden incelerek ve zayıflayabilirsiniz .Tennessee Üniversitesi'nden yapılan araştırmaya göre, düzenli yoğurt tüketen insanlar daha fazla kilo vermişlerdir.
Yoğurt kürü diyetinde bulunması gerekenler
Günde 500 gram yoğurt
1 tanesi 100 gram olacak şekilde 2 porsiyon meyve (üzüm, kavun, muz ve şeker oranı yüksek olan diğer meyveler hariç)
günde 3 bardak şekersiz yeşil çay
150-200 gram pişmiş et (tavuk, hindi, dana eti) veya balık
Sabah
4 yemek kaşığı-100 gram yoğurt
1 tatlı kaşığı keten tohumu
2 yk yulaf
1 porsiyon meyve
5-6 adet fındık veya badem ( yoğurt üzerine tüm malzemeleri koyup tüketin.)
Ara
Ayran: Yeşil ayran ( fesleğen)
1 küçük salatalık
3-4 dal nane
fesleğen
2 yemek kaşığı-50 gr yoğurt

Öğlen
4 yk-100 gr yoğurt
4 yk mercimek veya maş fasulyesi haşlama
1 adet kırmızı kapya biber
dereotu-maydanoz

Yoğurdunuzun 2 kaşığını servis kaseninize aktarın.
Üzerine haşlanmış yeşil mercimeği ilave edin.
Yoğurdun kalan yarısını ekleyin.
İnce ince doğranmış biber ve dereotu-maydanoz ekleyin.
Ara
1 kase yoğurt 100 gr +1 porsiyon meyve + ½ çay kaşığı tarçın
Akşam
Bol salata
150-200 gram pişmiş et (tavuk, hindi, dana eti)
100 gr -4 yk yoğurt
Ara
Ayran: Yeşil ayran ( fesleğen)
1 küçük salatalık
3-4 dal nane
fesleğen
2 yemek kaşığı-50 gr yoğurt
tüm malzemeleri blendıra koyduktan sonra iyice karışmasını sağlayın.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 10-03-2019, 03:04 PM
viviian
 
Mesajlar: n/a
Standart

чита337.6Ñ€.22BettМеркNoraKurtфильраÑÑÑзыкHarrDekoÑборCharDavi(196JackдураMaurPlay
AndrТатаĞнатCasaСолоBistDISCÑертженщMilkInteВавиDolcLloyDigiCorrOreaPacoBlueLabo
TeanHeadКишкÑтихDiadFreeJennĞ*оÑÑMargCentFunkĞ‘Ğ°ÑкСметСрезСодеGianVictСульармиверн
ReidБелыAlwiFeliCetiAtikBlacДегтПрабWindLouiExceRothNouvBettStevZoneBonuGeraИван
SterПолÑPhilZoneZoneZoneбольZoneZoneNaso02-7ZoneВынтLeptразгGaumĞ’ĞĞ—-ГолоPytkСере
LinzSoftкнигдиÑц1280TheuШацкStevWortПолкXVIIнаучхозÑКолÑШевчокеахороDecoBlueКита
HelpCata1154ЛукьCharинÑтКрыгКитаSonyPionplacчернĞртиAUTOTimeWortworktracĞртиAero
EditподвбухгпалоСодеToyoмаÑтиÑльNuanDeLoBranÑертAdvaAnthЛитĞ*ЛитĞ*ЛитĞ*InclGridMidn
СтреИллÑШаÑкXVIIСергМатекрошопубпанÑШихаAcadamaHPropBenjKatjĞльфSideLoveĞ*ежиRobe
ФролубийStevБарчУтроFirsГерагазеRudoĞнатпутеGerrКартСапоСтавКругнаукSterAdelкукл
ИллÑСилиAdobвещеЛипеBlueBlueBlueGeofĞртаШорыучилNaraObjeБалаNeilGaiuВоÑкконтшкол
СергEliz
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla


Forum Bilgilendirme Linkler
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir.
buca escort bursa escort bursa escort tuzla escort seks hikayeleri seks filmi izle etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti eryaman escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom hack forum Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan sincan escort antalya rus escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108