Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 10-05-2015, 11:18 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Mülakatta Nasıl Giyinilir?



Mülakata giderken dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri de kıyafetler olmaktadır. İlk izlenim önemli olduğu için bu ilk izlenimin asıl sağlayıcısı olan kıyafetlere gereken özenin gösterilmesi şarttır. Bir mülakatta nelerin giyilip hangi kıyafetlerden kaçınılması gerektiğini bilmek keyifli ve olumlu geçen bir mülakat için olmazsa olmazdır. Mülakatta kıyafet giyimleri erkek ve kadın olarak iki başlık altında incelenecek olursa;
Kadınlar için mülakat kıyafeti önerileri;
Blue jean, boy friend jeanslar hatta sade bir kot dahi giyilmemelidir. Spor tarzda kıyafetlerin hiç biri ciddi bir mülakat için uygun değildir. Her zaman için şık bir ceketle kombin edilmiş takım elbise veya sade bir elbise öncelikli tercih olmalıdır. Çok yüksek topuklu iddialı ayakkabılar karşı tarafta olumsuz bir izlenim bırakabilir. Daha orta boy topuklar veya düz klasik ayakkabılar daha resmi olacaktır. Asla ayakkabıda parmakların göründüğü ucu açık veya ipli gösterişli ayakkabılar tercih edilmemelidir. Eğer oje sürülmüş ise dikkat çekmeyen mat ve sade tonlarda olmasına özen gösterilmelidir. Renkli ve iddialı ojeler fazla gösterişli durabileceği gibi bakımı da zor olduğundan eğer ki tırnak uçlarından oje çıkmış ise karşı tarafa özensiz bir görünüm yansıtacaktır. Abartısız aksesuarlar da yine mülakatlar için yeterlidir. Şık, küçük, parlak inci küpeler ya da gümüş kolyeler büyük halka küpelere ya da gösterişli taşlara sahip kolyelere nazaran daha doğru olacaktır. Makyaj yapılmalı fakat aşırı olmamalıdır. Doğal tonlarda bir makyaj bir kadının canlı ve güzel görünmesi için yeterli olacaktır. Parfümde ise yine rahatsızlık verebilen ağır kokular tercih edilmemelidir.
Erkekler için mülakat kıyafeti önerileri;
Kravatın kıyafete uyumlu olması ve tüm takımın çok fazla dikkat çekici renklerden oluşmamasına dikkat etmek de fayda vardır. Özellikle ipek kravatlar mülakatta olumlu bir izlenim bırakabileceğinden takılması önerilir. Klasik ayakkabılar giyilmelidir. Burada siyah bağcıklı olmaları avantaj sağlayacaktır. İçine ise koyu renk çoraplar giyilmesi önerilir. Kısa saç modelleri kullanılmalı ve sakal traşı kesinlikle yapılmalıdır. Küpe takmak, fazla renkli ve asi dövmeler, abartılı saç modelleri ve farklı kesim traşlar olumsuz bir izlenim bırakabilir, bu yüzden bunlara özen göstermekte fayda olacaktır.
Alıntı ile Cevapla