Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-04-2014, 01:09 AM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Yüzük Parmak Ölçüsü

“ Eşinize bir sürpriz yapıp yüzük alacaksınız ama doğru parmak ölçüsünü bilmiyorsunuz. Veya evlenmeye karar verdiniz ve ikiniz için de en uygun alyansı arıyorsunuz ama internetten baktığınız modeller için de parmak ölçünüzü kestiremiyorsunuz. Ama endişelenmeyin parmak ölçünüzü bulmanın standart yolları vardır ve bunları öğrendikten sonra rahatça parmak ölçünüzü bulabileceksiniz. „





Yüzük Ölçünüzü Birkaç Farklı Yöntemle Bulabilirsiniz

Metod A:
Yüzük ölçünüzü bulmanın en standart yollarından biri yüzük ölçer kullanmaktır. Aşağıdaki parmak ölçeri yazdırdıktan sonra kenarlarından kesin. Okla işaretli yerden bir yarık açın. Yüzük ölçerin inceltilmiş uç kısmını ok yanında açılan ince yarıktan geçirerek yüzük takılacak parmağın etrafını rahatça kavrayacak şekilde numaralar size bakar şekilde yerleştirin. Yüzük ölçerin inceltilmiş ucunundan çekerek kağıdın parmağı bir kemer gibi sarmasını sağlayın. Bunu yaparken kağıdın ne çok gevşek ne de çok sıkı olmamasına özen göstererek parmağınız etrafından rahatça döndüğünden emin olun. Parmağınızın yaklaşık ölçüsü yarığa en yakın olarak okuduğunuz numaradır. Diyelim parmak ölçünüz 9 çıktı, bundan sonra baktığınız alyans çeşitleri için bu ölçüyü kullanabilirsiniz.



Metod B:
İkinci olarak parmağınıza tam oturan, en rahat yüzüğünüzü aşağıdaki ölçü çemberlerinde deneyerek parmak ölçünüzü belirleyebilirsiniz. Yüzüğünüzün iç kenarları hangi ölçüye tam oturuyorsa parmak ölçünüz o boydur. Eğer iki ölçü arasında tam oturmayan bir değer çıkıyorsa yüzük parmak ölçünüz iki boy arasındaki çeyrek ölçüdür.



Metod C:
Parmağınızı bir iple sararak ölçebilirsiniz. Parmağınızın etrafında bir tam tur yaptırdığınız ipi ölçmek sureti ile yüzük ölçünüzü belirleyebilirsiniz. Parmağınız çevresinde sardığınız ipin birbirine değen uçlarını işaretleyip iki nokta arasında mesafeyi ölçerek bu değeri bulabilirsiniz.
Metod D:
Kuyumcularda üzerinde numaralar olan boy boy alyansların olduğu bir anahtar vardır ve bu yüzükleri parmağınızda deneyerek ideal parmak ölçünüzü bulabilirsiniz. Doğru yüzük ölçünüzü bulduktan sonra alyans seçmenin püf noktalarını bildiğinizden emin olun. Ayrıca sevgilisine sürpriz yapmayı düşünen beyler, sevgilerinin günlük olarak kullandığı bir yüzüğü aşırıp yakınlardaki bir kuyumcuya götürerek de yüzük ölçülerini öğrenebilirler.
Hangi yöntemi kullanacağınız size kalmış.
Alıntı ile Cevapla