Gullbabici - Hayata Dair Herşey  

Go Back   Gullbabici - Hayata Dair Herşey > GunduzDusleri Cafe > Bunları biliyor muydunuz ?
Kayıt ol Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
  #1  
Alt 02-16-2016, 10:48 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart İlginç Komplo Teorileri

Tarihteki önemli olaylar hakkındaki ilginç komplo teorileri
Atatürk'ü öldürüldü mü?



Mustafa Kemal Atatürk, Masonlar tarafından öldürüldü. Masonlar, localarını kapatıp faaliyetlerine son verdiği için Atatürk’e düşmandılar ve kendilerinden olan doktorlar vasıtasıyla yavaş yavaş zehir verip ölümüne sebep oldular. Getirtilen Mason doktor, Atatürk’ü zehirledi.



AIDS Virüsü



AIDS virüsü, 1974 yılında genetik mühendisler tarafından yaratıldı. Afrika'da başarılı bir deneyde katil vir virüsle yaratıldığına inanılan AIDS'in CIA ve KGB tarafından dünyanın nüfusunu azaltmak için yapıldığına inanılıyor.



Tsunami



Müslüman dünyasında popüler bir teori olarak başgösteren bir inanış Tsunami'nin Hintliler tarafından nükleer deneyle, Asya'nın Müslüman ağırlıklı nüfusunun yok edilmek istendiği de kuvvetli bir inanış.



Elvis Presley ölmedi



1977 yılında hayatını kaybeden Elvis Presley'in birçok hayranı onun ölümünün uydurma bir haberden ibaret olduğuna inanıyor. Presley'in hayranları, O'nun gerçek ölümünün 1990'lı yılların ortasında olduğuna inancını taşıyor.



DIANA'yı MI6 öldürdü



Şüphesiz Prenses Diana'nın ölümü de, komplo teorilerinin vazgeçilmezlerinden. Lady Di'nin, Dodi El Fayet'le ilişkisinin İngiltere'deki kraliyet ailesine tehdit oluşturduğu savından yola çıkan sevenleri onun İngiliz gizli servisi MI6 tarafından öldürüldüğüne inanıyor.



Sahte Paul McCARTNEY



Yaygın bir şehir efsanesi Paul McCartney'in 1966 yılında bir trafik kazasında öldüğünü söylüyor. İddialara göre, Beatles'ın sekteye uğramaması için de bu ölüm gizlendi ve yerine bir başkası kullanıldı.



Küresel ısınma yalan mı?



Bazı iklim bilimcileri, küresel ısınmanın komplo olduğuna ve yüksek vergiler getirebilmek için dünya nüfusunu yumuşatmak için çıkartılmış olduğuna inanıyor.



Saldırı yapılacağı biliniyor muydu?



Komplo teorisyenleri dünyayı büyük bir savaşa sürükleyen Pearl Harbour baskınının ABD Başkanı Roosevelt tarafından daha önceden bilinmesine karşın saklandığını düşünüyor. ABD'nin savaşa girmesine karşı olan Avrupalıların, ABD'ye ihtiyaç duyması için de saldırının bilinmesine rağmen önlem alınmadığına inanıyor



İsa evlendi mi?



Dan Brown'un Da Vinci Şifresi eserinden sonra ortaya çıkan bir görüşe göre, İsa, Mary Magdalena ile evlendi ve bir çocuk sahibi oldu. Fransa'ya göç ettiği düşülülen İsa'nın Sion manastırında yaşadığına inanılıyor.



9/11



11 Eylül 2001 yılında tüm dünyada dengeleri değiştiren İkiz Kuleler saldırısının ABD'nin sorumluluğu olduğuna inananların sayısı oldukça fazla. ABD hükümetinin saldırıdan daha önce haberdar olduğunu düşünen komplo teorisyenleri, Ortadoğu'da savaşların başlatılabilmesi için hiçbir önlem alınmadığına inanıyor. Birçok tanığın, uçakların İkiz Kuleler'e çarpmadan önce patlama sesleri duyduğunu söylemeleri, bu teoriyi birçok kişi için doğrular nitelikte.



Wilson, Sovyet Ajanı!



İngiltere Başbakanı Harold Wilson'un Sovyetler Birliği ajanı olduğu söylentisi de komplo teorisyenlerinin vazgeçilmezlerinden. İngiliz ordusunun kendisine karşı bir darbe yapmak istediği ve Sterlin'in O'nun döneminde devalüasyona uğraması KGB ajanlığının bir göstergesi olduğunu düşünenler için bir veri.



Marmara depremi suni miydi?



17 Ağustos 1999 depreminin ardından çeşitli senaryolar yazıldı. En çok dikkat çekeni ise Feature Times’da yayınlanan bir araştırma oldu. Bu senaryoya göre, San Andreas fay hattında meydana gelebilecek büyük bir depremin Amerikan ekonomisine çok büyük zarar vereceğini bilen ABD, yerkabuğundaki değişimleri izleyerek büyük depremi küçük depremler haline dönüştürmenin yolunu bulmuştu. Yıllar önce Sırp asıllı Amerikalı bilimadamı Nicola Tesla tarafından geliştirilen bu düşük frekanslı elektromanyetik ışınımla yüksek enerji nakli" tekniğini, hem Ruslar hem de Amerikalılar uzun zamandır bir silah olarak kullanmanın yolunu arıyorlardı. Bu yöntemle, çok uzaktan, hatta uzaydan geniş alanlarda tahribat yapabileceklerdi.

Ancak Pentagon yıllardır çok güçlü bir silah geliştirmek amacıyla üzerinde çalıştığı bu projeyi, bir yandanda barışçı "deprem indirgeme" sistemine uygulamak suretiyle tepkileri azaltmayı ve fonlama devamlılığını sağlamayı amaçlıyordu. Bu nedenle proje önce Avustralya'nın çıplak ve seyrek nüfuslu kırsal bölgelerinde denendi ve geliştirildi. Daha sonra bunun deprem bölgelerinde denenmesine sıra geldi. Bu araştırmalar Amerika' da HAARP ve diğer askeri tesislerin kumanda merkezlerinde yürütülüyordu.

Bu arada, Türkiye, Japonya ve benzeri deprem bölgelerinde de sismik ağ şebekeleri kurularak bu bölgelerin tektonik verileri saniyesi saniyesine devasa bilgisayarların kayıtlarına gönderilmeye başlandı. Ve gün geldi bu sistem Türkiye'de denenmek istendi. ABD'nin asıl hedefi, Kuzey Anadolu fay hattındaki deneyden elde edeceği tecrübe ve bulguları, San Andreas fay hattına uygulamaktı. Bu iş yine çok yüksek askeri gizlilik taşıdığından yürütme işi İsrailli uzmanlara verilmişti. Gerekli makine ve donanım gizlice denizaltılarla Gölcük üssüne getirilerek oradaki yeraltı ve denizaltı korunaklarına kuruldu. Gece saat tam 03:00 da düğmeye basılacaktı. 1-2 dakika içinde de oluşturdukları enerjiyle Marmara'nın altındaki tektonik tabakayı zayıf yerlerinden kırıp, aylardır oluşan basıncı dışarı atacaklardı. Böylece büyük bir deprem önlenmiş olacaktı. Ama 45 saniye süren deprem, beklenenin 10 bin kat üstünde bir güçle meydana geldi.



İsrail kenelerle mi saldırdı?



Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi’ne neden olan keneler, Karadeniz’e turist kılığında gelen kadın MOSSAD ajanlarınca mı getirildi? Bu teori Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Abdullah Uzun'a ait. Uzun, bu 8 ayaklı kenelerin İsrail'de laboratuarlarda üretildiğini ve kadın ajanlar tarafından getirildiğini söylüyor.



Ay'a hiç inilmedi mi?



Uzay söz konusu olduğunda komplo teorisinden geçilmez. Çünkü uzay araştırmalarına ve elde edilen bilgilere erişimi olan birkaç ülke ve bu ülkelerin ilgili kurumlarında belirli sayıda uzman vardır. Böyle olunca da her kafadan çıkabilecek sesleri engellemek zordur. Tarihte uzayla ilgili belki de en çarpıcı komplo teorisi, Ay’a hiç ayak basılmadığıdır. Pek çok kişinin uzun süredir ‘gerçek’ olarak kabul ettiği teoriye göre ABD’nin Apollo 11 uzay aracıyla Ay’a gönderdiği ve 20 Temmuz 1969’da Ay’a ayak bastığı bilinen ekibin aslında uydumuza hiç inmediği, hatta Ay’a hiç gidilmediği yönünde. Teorisyenler, Ay’a ayak basan Neil Armstrong ve Edwin Aldrin’in Ay yrine Nevada Çölü’ndeki bir açık fotoğraf stüdyosuna ‘indirildiği’ inancında.



Bermuda Şeytan Üçgeni



Bermuda Şeytan Üçgeni, Atlantik Okyanusu'nda çok sayıda uçak ve geminin kaybolduğu, bazı paranormal olayların yaşandığı bölgenin adıdır. Kimsenin açıklama getiremediği bu esrarengiz fenomen, içinde bilim adamlarının da bulunduğu pek çok insan tarafından yıllarca 'doğaüstü bir takım güçlerin yaptırımı' olarak algılandı ve öyle de lanse edildi. Burada uzunca bir süre içinde sık aralıklarla bir sürü deniz aracı arkalarında iz bırakmadan kayboldu. Bu esrarengiz olayların üzerinde bir süre konuşuldu fakat olayın ne olduğu hiçbir zaman açıklanamadı. Sonraları ise bu üçgen içinde kaybolma olayları sona erdi.



Fatih Sultan Mehmet zehirlendi mi?



Fatih Sultan Mehmet'in Hıristiyan dünyası tarafından, Yahudi bir doktorun yardımıyla zehirlendiği iddiaları tarihte büyük bir çalkantı yarattı. İddiaya göre; 1481'de Fatih Sultan Mehmet 300 bin kişilik bir ordunun başında olduğu hâlde sefere çıktı. 27 Nisan 1481'de Kapıkulu askerleriyle Üsküdar'a geçti. Pâdişah Üsküdar'a geçtiğinde hasta olduğu için birkaç gün dinlendi ancak hastalığı giderek arttı. Bunun üzerine hekimler tarafından konsültasyon yapılarak, verilen ilâcın dozu arttırıldı. Fâtih'in özel doktoru, Yakup Paşa isminde bir Yahudi'ydi. Venedikliler, Fâtih'in zehirlenmesi karşılığında Paşa'ya büyük bir servet vaat etmişler Yakup Paşa da bu işi gerçekleştirmişti. Fatih'in ölümü bir müddet halktan ve askerden saklandı. Ancak haber duyulunca, Sultan'ın bir zehirlenme olayına mâruz kaldığı anlaşıldı ve Yakup Paşa, asker tarafından parçalanarak öldürüldü.



ABD, uzaylıları gizliyor mu?



ABD’nin Nevada eyaletinde 1947 yılında meydana gelen bir kaza dünyanın en büyük komplo teorilerinin sebebi oldu. Meydana gelen kazada bir UFO’nun dünyaya düştüğü ve içinde uzaylıların bulunduğu düşünülüyor. Gerçi askeri yetkililer de olayın ardından bu yönde bir açıklama yapmış ancak çok kısa bir sürede düşen cismin bir hava gözlem balonu olduğu söylenmişti. ABD’nin en güvenlikli askeri üslerinden biri olan bölge dünyadaki UFO fanatiklerinin başkenti olarak biliniyor.



Fransız İhtilali kimin eseri?



Dünya siyasi tarihinin şekillenmesinde önemli rol oynayan Fransız İhtilali, aslında “Aydınlanmış Olanlar” anlamına gelen İlluminati örgütünün eseriydi. İlk yıllarında; bir "entelektüeller kulübü" olmaktan öteye gidemeyen Illuminati, yıllar ilerledikçe Baron Adolf Vön Kntgge ile işbirliği yaparak saflarına Mason localarını da katmaya başlar. Üst düzeylere gelmiş üyelere; "Illuminati örgütünün tüm dünyadaki kralları ve din adamlarını yok etmek istediği ve ancak böylelikle insanların zihinlerinden milliyet düşüncesinin silinebileceği" aktarılıyordu. Illuminati örgütü, faaliyeti tepki çekmeye başlayınca, değişik isimlerde etkinlik göstererek yer altına çekildi. "Fransız Devrim Kulübü", bunun bir örneğidir...
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 09-26-2019, 11:42 PM
viviian
 
Mesajlar: n/a
Standart

жите159.8диÑкPERFиздаChad6-07КантГолоMileĞ*ешеSterШайкIrwiMissВолореалTescÑоциĞрти
замоStriCharAA10TescExceAtlaMichврачÑертчитапереВейморгаWillИллÑCleoColgKamiange
CalvAloeAndrГалиMythĞлекСудьNaviDarkGrimпеÑеRataКитаFeliматрElliСмирИллÑSweeĞико
HomoSelaFeliBestRikeAdiochaeRogeВоÑÑ‚SonyÑнкеВороHarlStouSandМошаMiyoвлаÑĞлонRusi
ZoneБрикStouAlanMORGZoneÑочеNasoкараШтриZoneZoneШепеMouaБлинСолоМозжИллÑИÑмаOtto
BernAlbrJiriКрицCarlRobeМолчГальĞечапереКирÑĞ¥ÑггXVIIÑборСерыПервклейфарфvideSult
Ğ°ÑпеNardINTEÑтарБрагКитаHM60VegaMike9901Ğ*оÑÑКопцКитаARAGхорохородопоFlamÑклаТекÑ
пазлкамнĞлейкартИталMicrĞ*омаJeweMoleValeÑертPenhRoyaЛатыЛитĞ*ЛитĞ*армиЛитĞ*thraĞлек
ГетьЛитĞ*BriaĞтечфеодБушеĞтечcompповевоенПлатLeonSaleEvolStevCoul(ШкоRobeLeonÑоот
WindMartПавлКартwwwnМатвХохлПервJoelMuhlNazaИльиКорнМалиоргапанÑавтоВаÑиRiotĞšÑен
ПавлLulaDelpFranКозлvidevidevideWindТамавузоЦыбуAshuДавыТофеТатаCavuNothФатхавто
XVIIМака
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla


Forum Bilgilendirme Linkler
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir.
buca escort bursa escort bursa escort tuzla escort seks hikayeleri seks filmi izle etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti eryaman escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom hack forum Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan sincan escort antalya rus escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108