Gullbabici - Hayata Dair Herşey  

Go Back   Gullbabici - Hayata Dair Herşey > Kadın, Anne & Çocuk Sağlığı > Çocuk Büyütürken
Kayıt ol Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
  #1  
Alt 12-07-2014, 05:19 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Emeklemeden Önlem Alın

Eviniz her ne kadar size ve ailenize huzur veren bir ortam olsa da tehlikenin kol gezdiğini ve bebeğinizin o tehlikeleri çok yakında eliyle koymuş gibi bulabileceğini unutmayın. Alacağınız önlemlerle bebek ve çocuklarınızın güvenliğini büyük ölçüde sağlamak sizin elinizde. Sağlık Bakanlığı, 112 Acil Sağlık Hizmetlerine bebek ve çocuklar için yapılan acil çağrıların yüzde 80,8’inin ev kazaları ve yaz döneminde yaşanan boğulmalara bağlı olduğunu hatırlatarak, anne ve babaları uyarıyor…

Çocuk acil servislerine yapılan başvuruların önde gelen nedeni, yüzde 36 oranı ile bebek ve çocukların düşmeleri sonucu oluşan travma ve boğulmalar. Merdivenler, pencere ve mobilyalar, bebek ve çocuklar için risk faktörlerinin başında geliyor. Sandalye ve diğer tüm mobilyaların pencerelerden uzakta olması, yüksek binalarda pencerelere takılacak parmaklıklar, emekleyen ve yeni yürümeye başlayan bebeklerin merdivenlerden uzak tutulması, bebeğin uyuduğu veya bulunduğu yatağın kenarlarının mutlaka korumalı olması, düşmelere yönelik alınacak önlemlerden sadece bazıları.




TOPLU İĞNE, DÜĞME, BONCUK
3 yaş altı çocukların solunum yolları çok dardır. Bebek ve çocuklar çoğu zaman cisimleri ağızlarına alırlar. Bu nedenle de boğulma riskleri yüksektir. Kuruyemişler, mısır, şeker ve sosis gibi küçük ve yuvarlak hatlı tüm besinler, bebek ve küçük çocuklar için boğulma riski taşır.

Bu nedenle toplu iğne, mücevher, düğme, boncuk, tespih ve diğer tüm küçük cisimleri, bebek ve küçük çocukların ulaşamayacağı yerlerde bulundurun. Bebek veya çocuğunuzun oynadığı oyuncakların yaşına uygun olmasına dikkat edin ve oyuncaklarını düzenli olarak kontrol edin. Bebeklerin birkaç santimetre derinliğindeki suda bile boğulabileceğini unutmayın. Bu nedenle içi su dolu küvet, leğen veya kovalar bile, bebekler için çok büyük tehlikeler içerebilir. Bu yüzden kova, küvet ve leğenleri boş tutun. Bebek veya küçük çocuklar yıkanırken, kapı veya telefona yanıt vermek için onu yalnız bırakmayın. Çocuğunuz tuvaletteyken mutlaka yanında olun.

Çocuklar çok çabuk boğulabilir, su altında 2 dakika kalan çocuk bilincini yitirebilir ve kalıcı beyin hasarlarına maruz kalabilir. Özellikle yaz aylarında deniz ve havuz kenarında oynayan bebek ve çocuklara nezaret edin. Onları deniz kenarında yalnız bırakmayın. Su kenarlarında kayalık ve taşlık zeminler kayganlaşarak bebek ve çocukların kayarak suya düşmesine yol açar. Bu nedenle yeni yürümeye başlayan bebeklerinizi ve oyun oynamak isteyen çocuklarınızı korumasız su kenarlarından uzak tutun.

ZEHİRLENME, YANIK VE YANGINLAR
Ev kazalarının yüzde 34’ü zehirlenme, yanık ve yangınlar sonucu oluşuyor. Tüm ilaç, kimyasal ve temizlik maddelerinin, bebek ve çocukların ulaşamayacağı yerlerde ve orijinal kaplarında saklanması gerekir. Su, süt, kola ve yoğurt kaplarını, bu maddelerin saklanması amacıyla kullanmayın. Unutmayın yaptığınız bu kap değişikliği, bebek veya çocuğunuz tarafından bilinmemekte ve onlar için çok büyük riskleri de beraberinde getirmektedir.

Kibrit, çakmak ve ocaklar da çok büyük kaza ve yangınlara yol açabilir.

Genellikle dikkate alınmayan bir tehlike kaynağı da elektrik! 112 Acil Sağlık Hizmetleri’ne bu konuda yapılan acil çağrıların yüzde 6’sı elektrik çarpmalarına bağlı. Açıklamada, evde açık elektrik kabloları bırakılmaması, tesisatın düzenli gözden geçirilmesi, elektrik prizlerinin kapatılması, elektrikli ev aletlerine karşı dikkatli olunması gerektiği ifade ediliyor.

Ateşli silahlar, bebek ve çocuklara yönelik önemli riskleri beraberinde getiriyor. Evinizde ateşli silah varsa silahı boş saklayın. Silahın emniyetini sürekli kapalı tutun. Silahları bebek ve çocukların ulaşamayacağı kilitli bir yerde tutun. Ateşli silahınızı bebek veya çocuğunuzun yanında kesinlikle çıkarmayın ve temizlemeyin.

ORTADAN KALDIRILMASI GEREKENLER
• Zehirli maddeler: Alkollü içecekler, aspirin, çamaşır suları, kozmetikler, bulaşık makinesi deterjanları, mobilya cilaları, böcek ve fare zehirleri, demir hapları, uyku hapları, böcek ilaçları.
• Sivri ve kesici aletler: Makas, bıçak, çakı, jilet, mektup açacağı.
• Yutulma riski olan maddeler: Vida, çivi, madeni para.
• Dikiş nakış malzemeleri: İğne, tığ, düğme, şiş.
• Yakıcı maddeler: Kibrit, çakmak, izmarit, gaz.
• Oyuncaklar: Sivri ve keskin uçlu olanlar, kırılabilen ya da kopabilen küçük parçalar, minik oyuncaklar.
• Küçük piller.
• Takı, mücevher gibi ziynet eşyası.
• Ayakkabı boyaları.
• Parfüm ve deodorantlar.
• Leblebi, fındık, şeker gibi besinler.

ANNE BABALARA ÖNERİLER
- Evi güvenli hale getirin ve gözünüzü bebeğinizden ayırmayın.
- Bebeğiniz uyuyor bile olsa, onu tek başına evinizde asla bırakmayın. Hatta boş bir odada bile yalnız kalmaması birçok kazadan korunmasını sağlayacaktır.
- Onun karşılaşabileceği tehlikeler hakkında fikir sahibi olmasını sağlamak sizin elinizde. Sıcak bir çaydanlık alıp, ona dokunarak, “Cıss” ya da “Ah” diyerek elinizi geri çekin. Uyarıcı kelimeler kullanarak, ona dikkatli olması gerektiğini öğretin. Tabii bu uyarılarınız zamanla onun bilincine girecektir.
- Sizin gördüklerinizle, bebeğinizin dört ayak üzerinde gördükleri aynı değil. Kendinizi onun yerine koyun. Hatta evi onun gibi emekleme pozisyonunda dolaşarak yeniden keşfetmenizde fayda var.
- Prizler bebeğinizin ulaşabileceği yerlerdeyse, içine parmağını sokmaması için üzerlerini kapakla örtün ya da önüne ağır mobilyalar yerleştirin. Kabloları da kemirmesi ya da başka bir aletle zedelememesi için saklayın.
- Evdeki mobilyaların keskin kenarları ve köşeleri bebeğinizin kendini yaralamasına neden olabilir. Bunun için bantlar ve köşe koruyucular yardımıyla bebeğinizin zarar görmesini önleyebilirsiniz.
- Mobilyalarınızın sabit olduğundan ve onun düşürebileceği hafiflikte ve dengede olup olmadığından emin olun ve sabitlenebilenleri sabitleyin, diğerlerini de kaldırın.
- Bebeklerin en keyif aldığı ev içi aktivitelerin başında mutfak dolapları ve çekmecelerini kurcalamak gelir. Mutfak çekmecelerinde ise bıçak, çatal gibi kendisine zarar verebileceği aletler bulunabilir. Bu nedenle bu çekmecelere çocuk kilidi yaptırın. Şifonyer gibi küçük ve hafif olan çekmeceli mobilyalarınızı sabitleyin. Çekmeceleri açıp içine girerse üzerine devrilme tehlikesi olduğunu unutmayın.
- Halılar ve kilimlerin kaymazlarla sabitlenmiş ve düzgün olması çocuğun takılıp düşmesini engeller. Buna konuya da özen gösterin.
- Masa örtülerini çekmek bebeğiniz için en keyifli oyunlardan biridir. Ama örtünün üzerinde cam vazo, çiçek saksısı gibi ağır eşyaları da beraberinde aşağıya düşürebilir. Bebeğiniz öğrenene kadar masa örtülerini ve üzerindeki eşyayı kaldırmak durumunda kalabilirsiniz.
- Çocuğunuza rağmen sigarayı bırakamadıysanız, sigara paketlerini, çakmakları ve kül tablalarını ulaşabileceği yerlerden kaldırın. (Evde sigara içilmemesi doktorların anne babaları en sık uyardıkları, ev kazaları kadar önemli bir konudur.)

- Yerleri her zaman temiz tutmayı ihmal etmeyin; bebeğiniz yerdeki dağınıklılara takılabilir ve bir yerini incitebilir. Ayrıca hijyeninize de daha çok önem vermelisiniz. Malum, bebeğinizin ellerini, yüzünü her yere sürdüğü bu dönemde mikroplarla fazla haşır neşir olmasını istemezsiniz.
- Perdeleriniz kordonlu veya fiyonkluysa, bebeğinizin boynuna ya da herhangi bir yerine dolanmaması için bağlayın, çevresinde de bebeğinizin tırmanabileceği bir yer olmamasına dikkat edin.
- Evinizde yetiştirdiğiniz çiçekler bebeğinizin ilgi gösterdiği konular dahilindedir. Evde kesinlikle zehirli bitki yetiştirmeyin. Ev bitkilerinin bir riski de bebeğiniz onu çekiştirdiğinde üzerine devrilebilmesidir. Eğer onları bebeğinizin ulaşamayacağı yerlere koyarsanız, üzerine devrilme riskini ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca bitkilerin sarkan kısımları da bebeğinizin ulaşamayacağı yerde olmalı. Toprakları yemek gibi bir hata yapması da kuvvetle muhtemel olabileceğinden çiçeklerinizi ilaçlamayın ya da ilaçlama işlemini balkonunuzda yapın ve bir süre çiçekleriniz dışarıda kalsın.
- Ocak ve üzerindeki çekmeceler de onun için düzenlemeniz gereken alanlara giriyor. Bebeğinizin çekme ihtimaline karşı tencelerin saplarının arkaya doğru olacağı şekilde ocağa koyun. Mutfak tezgahının üzerinde kesici ve sivri aletler, sıcak bir yemek ya da içecek bırakmayın. Mutfak çöplerini de sıkıca bir kutunun içinde muhafaza etmanizde yarar var.
- Tuvalet kapaklarını kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutun. Hatta her ihtimale karşı bebeğinizin açma ihtimalini düşünerek bu iş için özel aletlerle kapalı tutun. Ayrıca kullanmadığınız zamanlarda banyo küvetinde asla su bırakmayın. Küçük bir çocuk oynamaya çalışırken içine düşebilir ve 5 santim suda bile boğulabilir.
- Banyo, kiler ya da portmanto gibi depo olarak da kullanılan alanlarda temizlik ve bakım malzemelerini bulundurmayın, yüksek ve kapalı bir bölümde saklayın.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 10-02-2019, 03:27 PM
viviian
 
Mesajlar: n/a
Standart

Henr230.5livePREFkBitallaTempГвраremaRienСморплоÑКатрИванSharY1806435JoelMoreÑере
оконИллÑDaftJustAnthclosJohnтреуHydrWillĞщенSlowХриÑМурмWateMegaeasyперкИванHris
PeteMatiEsteSympIstvOLAYCalvThomStepГеббБочаÑертСуздÑвÑщжанрDeboCareModoStanErne
LibePariJoanCtirĞ*упа(МИФMariCotoÑертRabi(196SelaоблоIainPaliмелоXVIIAlanмолнÑтра
VictкупÑĞ*ашизаочSaraКваÑдругПроиAlleMariRodiAimeСмелПараĞлекZoneZoneZoneZoneChet
ZoneMORGZoneZoneZoneZoneZoneĞ*оÑĞ»ZoneChetZoneATBPAdamZoneZoneZoneоÑнозаруBlue1877
AgneПроиCata(беждопоMATLТурцXXIIGlam00001774MistКитаKenwCentPunkÑтудtracтекÑSnow
AlbuДолгукрафигуÑборКоÑÑ‚StarDinoSmilAmerChouArnoWhisЛитĞ*ЛитĞ*AssoЛитĞ*WindЛитĞ*ЛитĞ*
КалиБалдГранGrieNeueĞикоJohnШахоСокоXVIIFranLeonиздаЮрчезамеЦимбБараLoveDilwМайо
ĞнтоSeanMarkБузуавтоСокоСтихКинÑКириПильтераФормлицаунивМарьЕфимOrgaСениГалиСтеп
ГрумMoniĞовоПолоЛушнBlueBlueBlueЛагзPetrвозрСухиAdveMPEGаналÑериveteКачаThunШвец
Ğнипавто
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla


Forum Bilgilendirme Linkler
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir.
buca escort bursa escort bursa escort tuzla escort seks hikayeleri seks filmi izle etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti eryaman escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom hack forum Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan sincan escort antalya rus escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108