Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-18-2014, 08:11 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Saçlar Hakkında Sık Sorulan Sorular




Saçlarınızla ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını bulabileceğiniz bu yazı sizin için iyi bir rehber olacak…
Saç kremi saça zararlı mıdır?
Dikkatli ve seçilerek kullanılmazsa zararlıdır çünkü saç gözeneklerini kapatır. Saç hava almadığı zaman dökülme meydana gelir. Saç diplerine değil sadece uçlarına uygulanmalıdır.

Saçları sık yıkamak saça zarar verir mi?
Saç % 83 protein, 53 sudan, aminoasit tuz ve şekerden oluşur. Nem oranı çok az olduğu için, kullanılan şampuan ve suyun ph’ı yüksek olduğundan saçı kırar ve kurutur. Sık sık yıkamak yerine haftada üç kere yeterlidir. İki şampuan ardından saç uçlarına uygulanan saçkermi sonrasında saçlar iyice durulanmalıdır.

Saç nasıl yıkanmalıdır?
Eğer yıkanacak saçlar kuru ise, avuç içi ile fazla baskı uygulamadan yıkanmalıdır. Çünkü kuru saçlarda yağ bezelerini çalıştırıp saça dağıtmak gerekir. Yağlı saçlarda ise yağ bezeleri zaten çalıştığından biraz daha dengelemek ve azaltmak için, parmak uçları ile hafifçe uygulanmalıdır.

Saç dökülmesi mevsimsel midir?
Saç dökülmesinin çok çeşitli nedenleri olabilir. Mevsimler de saç dökülmesine etki edebilir. Saçı besleyen krojen tabakası kendini bir yılda yeniler ve saç diplerine dökülür. Gözenekleri kapadığı için saç kökleri hava almaz ve dökülür.

Alıntı ile Cevapla