Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-24-2014, 09:35 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Yumurtalıkların Alınması Ameliyatı (Oferoktomi) - Nedir




Yumurtalıkların Alınması Ameliyatı (Oferoktomi)

Oferoktomi, yumurtalıklarınızın birinin ya da her ikisinin de alınması işlemidir. Yumurtalıklarınız badem şeklindedir ve alt karnınızda bulunan rahminizin iki yanında yerleşiktir. Yumurtalıklarınız adet döngünüzü kontrol eden hormonları üretir ve yumurtaları içerir.
Yumurtalıkların alınması ameliyatı, bazı durumlarda yalnız başına yapılabilir. Ama çoğunlukla menopoza girmiş kadınlarda, rahmin alınması (histerektomi) için yapılan daha büyük bir ameliyatın parçası olarak gerçekleştirilir. Yumurtalıkların alınması ameliyatı genellikle yakınındaki fallop tüpleri (salpingektomi) ile birlikte yapılır. Çünkü fallop tüpleri de yumurtalıklarla aynı kan desteğini kullanırlar. Bu işlemler birleşik olarak yapıldığı zaman salpingo- ofrektomi (fallop borusu ve yumurtalığı çıkarma ameliyatı) olarak adlandırılır.
Yumurtalıkların alınması ameliyatı, iki yumurtalığın alınmasını da kapsıyorsa, işlem iki taraflı ofrektomi olarak adlandırılır. Ameliyat sadece bir yumurtalığın alınmasını kapsıyorsa tek taraflı ofrektomi adını alır.

Alıntı ile Cevapla