Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-25-2014, 12:06 AM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Gebelikte Uyku Sorunları





Gebelikte

Gebelikte uyku sorunları yaygındır. Uyku üzerine yapılan çalışmalar hormonal değişimlerin gebeliğin son dönemlerindeki rahatsızlıklara eklenmesinin, hamile kadınların uyku döngüsünü kesintiye uğratabildiğini göstermiştir.
  • İlk üç aylık dönem uykusuzluk ve gece uyanmalarını getirebilir. Çoğu kadın gündüz uykusuzluğu ve bitkinliğiyle mücadele etmek için, şekerleme yapmaya ihtiyaç duyabilir.
  • İkinci üç aylık dönem, her ne kadar yüzde 20 civarında bir oranda parçalı, zayıf kalitede uykuya sahip olsa da çoğu kadın için daha normal hissetmeye meyilli bir dönemdir. Bu dönem, çoğunlukla gün içindeki enerjinin arttığı ve daha az şekerlemeye ihtiyaç duyulan dönemdir.
  • Üçüncü üç aylık dönem insomnia (uykusuzluk) ve gece uyanmalarının artmasının beklendiği bir dönemdir. Kadınların çoğu gecede, genellikle sırt ağrısı, idrara çıkma ihtiyacı, bacak krampları, mide yanması ve fetal hareket nedeniyle 3 ila 5 kez uyanırlar. Gebeliğin son birkaç haftasında garip rüyaların görülmesi de yaygındır. Doğum tarihinin yaklaşmasıyla gündüz yapılan şekerlemelere duyulan ihtiyaç da artar.


Alıntı ile Cevapla