Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-06-2015, 07:15 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Kayınvalidenizi Alt Etmek İster Misiniz?





Dünyanın en güzel, en zeki, en akıllı kadını da olsanız, herkes tarafından takdir de görseniz, bir kişi sizi asla beğenmeyecek, sizi asla yeterli görmeyecektir. Her zaman size eleştiri oklarını çıkaracak olan bu kişi elbette ki kayınvalidenizdir.
Oğlunu paylaşmaktan korkan anneler, gelinleri ile pek anlaşamaz, onları sürekli eksik görmek istediklerinden hep hatalarını ararlar. Gelinlerini sürekli eleştiren kayınvalideler gelinlerini sürekli kontrol ederler, onlara karşı meraklı ve saldırgan bir tutum sergilerler. Ayrıca sizi her zaman gereksiz ve lüzumsuz görürler, oğlunun yanına hiçbir zaman yakıştırmazlar.
Anneler oğullarını kendi tarafına çekmek için sürekli onun sevdiği yemekleri yapıp, kendine bağlamaya çalışır. Çocuklarının midelerine dokunarak onları tavlamaya çalışırlar. Böyle mücadeleci bir ortamda eşinizi kazanmak için iyi bir strateji izlemeli, kocanızı kazanmalısınız. Her zaman sessizliğinizi korumalı, kendinizi strese sokmamalı, kayınvalidenizi kendinize dert etmemelisiniz.
Eğer kayınvalidenizin tutumlarına karşı sinirli davranıp, sesinizi yükseltirseniz bu sizin kaybetmenize, onun da mutlu olmasına sebep olur. Siz kayınvalidenize bu duyguyu yaşatmamak için ona karşı ne olursa olsun saygılı davranmalı, kişiliğinizden de ödün vermemelisiniz.
Eğer kayınvalidenize karşı kazanmak istiyorsanız açık ve net olmalısınız. Yapmacık davranmamalı, saygı çerçevesinde hissettiklerinizi ve doğru bildiklerinizi açıkça söylemelisiniz. Ayrıca eşinizi tamamen kendi tarafınıza çekmeye çalışmamalı, orta yolu tutmasına izin vermelisiniz. Unutmayın; siz eşisiniz o da annesi.
Eşiniz için ikinizin yeri de ayrı
Kayınvalidenizi yok saymayın. Önemli konularda onun da görüşünü alın. Fikrini sorun. Bu şekilde sevimli ve ilgili bir gelin olabilir, aranızı düzeltebilirsiniz.
Kayınvalidenizi övün, ona soru sorun. Bilmediğiniz bir yemeğin tarifini ya da eşinizin sevdiği bir yemeğin tarifini kayınvalidenize sorun. Bu onun hoşuna gidecektir. Ayrıca kayınvalideniz size ne kadar olumsuz eleştirilerde bulunursa bulunsun asla ona cevap vermeyin.

Alıntı ile Cevapla