Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-11-2015, 08:38 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Aerobik hamilelere enerji veriyor

HAMİLELİKTE HANGİ SPORU YAPAYIM DİYE DÜŞÜNMEYİN. AEROBİK TAM SİZE GÖRE!



Aerobik, anne ve bebek için gerekli olan kan dolaşımını hareketlendirerek oksijen kullanımını artırıyor. Annenin kondisyonunu artırarak, çabuk yorulmaları engelliyor.

Hamilelik dönemini kendisi ve bebeği için en sağlıklı hale getirmeye çalışan bayanların ilk tercihi düzenli beslenme ve spor. Ancak hangi spor ne kadar faydalı, bebeğe zarar verir mi gibi sorular, anne adaylarının kafasını karıştırıyor. Tüm uzmanların buluştuğu ortak nokta ise aerobiğin hamileler için ideal bir spor türü olduğu.
İşte size evde rahatlıkla yapabileceğiniz egzersizler...
1- Bir mindere uzanın. Başınızın altına bir yastık koyun. Ağzınız kapalı olarak, kaburga aralarını genişletecek şekilde yavaşça nefes alıp verin. Bu egzersiz özellikle geç hamilelik evresinde nefes alıp vermenin düzenlenmesini sağlıyor.
2- Bu hareket esnasında belin oyuk durmamasına düz olmasına dikkat etmek gerekiyor. Kaburgaları açan şekilde nefes alarak göğüs kafesinizi genişletin. Bu sırada memelerin öne doğru hareketini izleyin. Sonra başınızı yukarı doğru kaldırın ve rahatça nefes alıp verin.
3- 50 cm mesafedeki sert bir desteğe (lavabo vb.) tutunun. Topukların sağ arka kısmına basarak ve dizler dışa yönelerek çömelin. Başta dengeyi sağlamak zor olsa da zamanla dengeyi sağlamanın kolay olduğunu göreceksiniz. Günlük yaşam aktiviteleri esnasında da belden öne eğilmek oldukça sakıncalı olduğundan yerden bir şey alırken ya da ev işlerinde “çömelme hareketi” yapılmalıdır.
4- Yere uzanın. Bir bacağınızı düz tutarken diğerini kendinize doru çekin. Aynı hareketi diğer bacak için tekrarlayın.

Alıntı ile Cevapla