Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-13-2015, 10:08 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Darüşşafakalı öğrenciler kahve fincanı tasarlıyor



Kahveseverlerin buluşma noktası Kahve Dünyası’nın çikolata fincanlarını Darüşşafakalı öğrenciler tasarladı.

148 yıldır sadece bağışlarla ayakta kalan Darüşşafaka Eğitim Kurumları ile Türk kahve kültürünü geleceğe taşımak misyonuyla yola çıkan Türkiye'nin ünlü cafe zinciri Kahve Dünyası yaratıcı bir proje için bir araya geldi.

Darüşşafaka-Kahve Dünyası işbirliğiyle geliştirilen proje, Darüşşafakalı öğrencilerin düşlerini Kahve Dünyası'nın fincanlarına taşıyor. Öğrencilerin yaratıcı yönünü ortaya çıkarmayı ve onlara tasarımlarını ürüne dönüştürme mutluluğu yaşatmayı hedefleyen proje, aynı zamanda Darüşşafakalı öğrencilere kaynak yaratıyor.

Proje kapsamında ülkemizin önde gelen tasarımcılarından Yeşim Bakırküre ile Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda eğitim gören on üç öğrenci 2010 Mart ayında bir araya geldi ve Darüşşafakalı öğrenciler, Bakırküre'nin rehberliğinde Kahve Dünyası için hayallerindeki desenleri kâğıda döktü. 2011 Haziran ayında ise öğrencilerin hayal güçlerini anlatan 6 yeni fincan daha eklendi. Böylece toplam tasarım sayısı 12'yi buldu.

Öğrencilerin her türlü malzemeyi kullanarak yaptıkları çizimler, Kahve Dünyası'nın çikolata fincanlarında ve çikolata ambalaj kutularının üzerinde yer aldı. Kahve Dünyası'nda 15 TL olarak satışa da sunulan ürünlerden elde edilecek gelirin bir kısmı Darüşşafakalı öğrencilerin eğitimine aktarılacak.

Kahve Dünyası'nın servis ürünlerinin ve çikolata ambalajlarının tasarımı yapan Yeşim Bakırbüke, projenin Darüşşafaka'ya sağlayacağı maddi katkıdan öte çocukların yeteneklerini hayata geçirme olanağı tanımasının önemi üzerinde durarak, "Her tasarımcı tasarımları uygulandığında, başkaları tarafından kullanıldığında çok büyük bir tatmin yaşar ve bu duygu onu tekrar tekrar üretmeye, düşünmeye sevk eder. Çocukların henüz çok küçük bir yaşta bu duyguyu yaşamaları, yaptıklarının karşılığını alabiliyor olmaları bence onlarda üretmeye yönelik büyük bir tutku yaratacaktır. Projenin en önemli yönünü bu olduğunu düşünüyorum" dedi.
Alıntı ile Cevapla