Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-19-2015, 04:24 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Bebeklerde kulak ağrısı nasıl anlaşılır





Bebeğiniz durmadan ağlar, siz ise bu durum karşısında bir şey yapamamanın acısını yaşarsınız. Öyle ki siz belki de bebeğinizin çektiği acıdan daha fazlasını çekiyor, o acının bebeğinizden size geçmesi için dua bile ediyorsunuzdur. Üç yaşında bir çocuk sahibi olan bir aile olarak, zamanında en çok bu dertten mustarip olduğumuzu belirtmek isteriz. Henüz konuşamayan bir bebekte kulak ağrısını anlamak biraz güç olabilir. Sürekli ağlayan bir bebek vardır karşımızda; ama sebebinin ne olduğunu çoğu defa anlayamayız. Peki, bebeklerde kulak ağrısı olduğu nasıl anlaşılır? Bunu öğrenmenin bir yolu yordamı var mıdır?
Bebeklerde Kulak Ağrısının Belirtileri Nelerdir?

Henüz konuşamayan bebeklerde kulak ağrısının olup olmadığını anlamak biraz güç olsa da, bunu bebeğinizin davranışlarından anlamak mümkündür. Bebeğiniz, kulak ağrısını farklı yollarla belli eder:
-Kulağı ağrıyan bebek sürekli ağlar
-Sürekli kulağını çekiştirir
-Ayaklarıyla sağa sola tekmeler atar
Eğer sizin de bebeğinizde bu belirtiler varsa, bebeğinizde kulak ağrısının olduğu muhtemeldir. Bu ihtimali artırmak için, bebeğinizin kulağının ön tarafına parmağınızla hafif bir şekilde bastırıp bırakınız. Bebeğinizde ani bir ağlama ve acı hissi olursa kulak ağrısı ihtimali biraz daha artar.
Bebeklerde Kulak Ağrısının Sebepleri Nelerdir?

Orta Kulak İltihabı: Genellikle 3 yaşını görmüş her çocuk bir kere orta kulak iltihabı geçirmiştir. Bu durumda kulak akıntısı gerçekleşebilir. Orta kulak iltihabı, bebeğin sigara dumanına maruz kalması, eksik emzirme, yalancı emzik kullanımı veya herhangi bir aşıdan dolayı gerçekleşir.

Kulağın Su ile Teması: Bebeğiniz banyoda çok uzun süreli kalmışsa veya herhangi bir sebeple kulağına su kaçmışsa, kulağında enfeksiyon oluşabilir. Bu durumda da kulak akıntısı görülür.
Süt Dişi Çıkarma: Çoğu defa bebeğin süt dişlerini çıkarması kulak ağrısına yol açabilir.

Kulağa Yabancı Bir Cisim Kaçması: Bizler bazen farkında olamasak da bebeğimizin kulağına küçük yabancı cisimler girebiliyor. Bebekler eline geçirdiği küçük bir tahıl tanesini, bir oyuncak parçasını veya gömlek düğmesini kulağına sokabilirler. Bu durumda vakit kaybetmeden doktorunuza gitmelisiniz. Hele de kulakta şişebilecek bir cisimse doktorunuza danışarak, sağlık kuruluşuna gidene kadar doktorunuzun tavsiye edeceği müdahalede bulunabilirsiniz.

Rüzgâr veya Cereyana Maruz Kalma: Bebeğinizi rüzgârlı ve cereyanlı ortamlardan uzak tutunuz. İlle de böyle bir yerde bulunma zorunluluğunuz olursa, bebeğinizin kulağını koruyunuz.
Bebeklerde Kulak Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

Bu konuda kesinlikle önce doktorunuza başvurmalısınız. Bebeklerde kulak ağrısı olması durumunda doktorun önereceği kulak damlasını damlatınız. Papatya veya ıhlamur suyu da ağrıya iyi gelir. Unutmayın bebeklerde kulak ağrısını gidermenin kesin yolu, sebebi ortadan kaldırmaktır. Bunun için de bebeğinize bir sağlık kuruluşuna göstermeyi ihmal etmeyin.
Alıntı ile Cevapla