Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-19-2015, 07:19 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Emziklerdeki büyük tehlike

BEBEĞİNİZİN EMZİK EMME SÜRESİNİ MÜMKÜN OLDUĞUNCA AZALTIN.



Bebeklere verilen yabancı emziklerin diş sağlığı açısından zararlı olduğu konusunda tüm uzmanlar hemfikir...

Küçük bebeklere ağlar ağlamaz ağzına verilen emziklerin diş sağlığını derinden etkilediği araştırmalarla da kanıtlanmış bulunuyor. Hele hele de çocuk tadını alarak ağlamayı bıraksın diye annelerin sıkça başvurdukları bala batırarak emziği verme durumu çocukların ağızlarındaki dişler çıkmadan çürümeye başlamalarına sebep olduğu da yine uzmanlar tarafından hatırlatılıyor.

Ağız ya da dudak yapısına uygun emziklerin üretilmesine rağmen Doğu'da hala eski tip emzik ve biberonların kullanılması ile çocukların çene yapıları ve ağız sağlıkları ciddi oranda etkileniyor.

Uzun süre ve gece boyunca emzik ve biberonla uyutulan bebeklerde gelecek yaşlarda çene yapısında ciddi bozuklar olduğu gözlenmiş bulunuyor.

Yanlış kullanılan emzikler sonucu ileriki yaşlarda çocuğunun ağzının tam kapanmaması dişlerin ay şeklinde çıkması gibi sebeplere de yol açabiliyor.

Bebeğinizin emzik emme süresini mümkün olduğunca azaltmalı daha çok anne sütü ile beslenmesini fakat yine de biberonla beslenmek isteyen annelerin çürüklere karşı bebeğinin ağız temizliğine dikkat etmeleri gerekiyor.


Alıntı ile Cevapla