Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 02-05-2015, 06:20 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Diyete yardımcı 5 baharat






Zayıflamak için size destek olabilecek baharatlar hangileridir? İşte kilo vermek için size yardımcı olabilecek 5 baharat...
Tıp alanında önemli bir konuma sahip olan Oxford, Marlyand, Prude ve Oklahoma üniversitelerinin ortak araştırmaları sonucunda, zayıflamayı destekleyen 5 bitki belirlenmiştir. Bunlar ginseng, toz acı biber, karabiber, hardal ve tarçındır. Bu baharatların kilo kaybı üzerindeki etkileri ise şöyledir;
Tarçın

Araştırmacılar, tarçının kan şekeri seviyesini düşürme üzerinde etkili olduğunu ve bu özelliğinden dolayı kilo kaybına yardımcı olduğunu belirtmişlerdir. Ayrıca tarçının kötü huylu kolesterolü düşürmede de etkili olduğunu, tüm bunlardan dolayı düzenli kullanılması gereken bir baharat olduğunu belirtmişlerdir.
Hardal

Tane, toz ya da acılı hardal ülkemizde çok sık kullanılmamaktadır. Yapılan araştırmada, bu bitkinin metabolizma hızında yüzde yirmi beş oranında artışa sebep olduğu belirtilmiştir.
Toz Acı Biber

Prude üniversitesinin çalışmasında, toz acı biberin metabolizmayı hızlandırdığı ve vücuttaki kalori yakımını artırdığı görülmüştür.
Karabiber

Oklahoma üniversitesinin yaptığı araştırmada, karabiberin içinde bulunan piperine maddesinin yağ yakımını hızlandırdığı bildirilmiştir.
Ginseng

Marlyand üniversitesinde yapılan araştırmalar, ginsengin bazı türlerinin kilo vermeye yardımcı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Ginseng aktarlarda bulunabilen bir bitkidir. Kök halinde ya da zencefil gibi dilimlenerek kullanılabilir.
Alıntı ile Cevapla