Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 05-22-2015, 09:30 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Çekingen hissedenlere yol gösterecek ipuçları


Çekingenliği avantaja çevirin

Her iş sosyallik gerektirmez. Kendinize iş seçerken insanlarla birlikte olmak yerine kendi başınıza kalacağınız işleri tercih edebilirsiniz. Okuyup araştırmanın, raporlamanın, kod yazılımının ve yaratıcılığın gerekli olduğu meslekleri seçebilirsiniz.
Hayır demeden önce düşünün

İş arkadaşlarınız akşam çıkışta sizi yemeğe davet ettiğinde hayır demekle bir iş görüşmesine hayır demek arasında fark vardır. Birinci seçenek en fazla içe kapanık biri olduğunuz kanısı yaratır. Ancak ikinci durum kariyerinizi olumsuz etkileyebilir. Bazen önünüze altın tepside sunulan fırsatları hayır demek alışkanlık haline geldiği için reddedebilirsiniz. Bu nedenle kendinizi düşünmeye itin. Gerçekten yapmak istemediğiniz için mi yoksa korkudan mı hayır dediğini düşünün. Cevap korku ise kendinizi zorlamaya değer.
İnsanlara karşı açık olun

Birinden iş istediğimizde hepimiz gereksiz bazı süslü cümleler kurabiliriz. Bu, insanlara emrivaki yapmak istemediğimizden kaynaklanır. Ancak bu tür bir yaklaşım içine kapanık kişi tarafından yanlış anlaşılabilir. Siz, insanların sizinle direkt konuya girerek konuşmalarını istiyorsanız bunuuygun bir şekilde dile getirin. İşlerin ne kadar kolaylaştığına inanamayacaksınız.
Alıntı ile Cevapla