Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-20-2014, 07:17 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Köpekler de klonlandı!

Güney Kore’de bir biyoteknoloji şirketi, kök hücre teknolojisini kullanarak dünyada ilk kez köpekleri klonladığını açıkladı








Merkezi Seul’de bulunan RNL Bio şirketinin başkanı Ra Jeong-chan, gazetecilere yaptığı açıklamada, dişi bir "golden retriever" cinsi köpekten alınan kök hücrelerle, bu hafta 2 siyah yavru köpek yavrusu klonladıkları açıkladı.
ABD, Japonya ve Yeni Zelanda’da bilim adamları şimdiye dek kök hücreleri kullanarak fare, domuz ve geyikleri klonlamışlardı. Ancak kök hücreyle köpek ilk kez klonlanıyor.
Yeni klonlanan 2 yavru köpek "Magic" ve "Stem", klonlandıkları salı gününden beri anneleriyle birlikte yaşıyorlar. Kafalarının önünde ve vücutlarında beyaz lekeler bulunan 2 yavru köpeğin, sağlıklı olduğu belirtildi.
Köpeklerin klonlanıp klonlanmadığının belirlenmesi için bağımsız kurumların test çalışmalarının ise sürdüğü kaydedildi. Ra, projede Seul Ulusal Üniversitesi’nden bir ekiple işbirliği yaptıklarını söyledi.
Şirket başkanı, teknolojiyi ticari kullanıma sunmayı amaçladıklarını belirterek, müşterilerin, köpeklerinin kök hücrelerini depolayabileceklerini ve bu hücrelerle köpeklerinin hastalıkların tedavi edebileceklerini ya da köpeklerini, öldükten sonra klonlayabileceklerini anlattı. Ra, "Burada yeni bir iş alanı görebiliriz" dedi.
Projede çalışan üniversite ekibinin başkanı Lee Byeong-chun ise ekibinin şimdiye dek 35 kadar köpek ile 5 kurdu klonladığını bildirdi.
Alıntı ile Cevapla