Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 06-28-2015, 11:43 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart CHP'nin Ak Parti ile koalisyon şartları neler?

AK Parti ile yapılacak koalisyon görüşmelerinde Dışişleri, Adalet, İçişleri, Çalışma ve Maliye bakanlıklarının CHP tarafından yönetilmesi talep edilecek.










CHP, AK Parti ile yapılacak koalisyon görüşmelerinde masaya koyacağı müzakere paketini büyük ölçüde hazırladığı iddia edildi.
Cumhuriyet'in haberine göre, görüşmelerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna açıkladığı 14 maddelik ilkeler listesinin yanı sıra bazı temel konular da gündeme getirilecek. Bu çerçevede Dışişleri, Adalet, İçişleri, Çalışma ve Maliye bakanlıklarının CHP tarafından yönetilmesi; MİT, TİB, BTK ve TÜBİTAK gibi kurumlar paylaşımı ile ilgili talepler Ahmet Davutoğlu’na iletilecek.
CHP, AK Parti ile yapılacak koalisyon görüşmelerinde masaya koyacağı müzakere paketini büyük ölçüde hazırladı. Görüşmelerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna açıkladığı 14 maddelik ilkeler listesinin yanı sıra bazı temel konular da gündeme getirilecek. Bu çerçevede Dışişleri, Adalet, İçişleri, Çalışma ve Maliye bakanlıklarının CHP tarafından yönetilmesi; MİT, TİB, BTK ve TÜBİTAK gibi kurumlar paylaşımı ile ilgili talepler Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletilecek.
Ankara haftaya bu önemli seçimle başlayacak, ardından da gözler koalisyon tartışmalarına dönecek. Ankara kulislerinde önümüzdeki haftaya damgasını vuracak temel iki formülün AK Parti-CHP koalisyonu, o olmazsa erken seçim olduğu konuşuluyor.
Alıntı ile Cevapla