Konu: Umut Vakfı
Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 07-03-2015, 10:42 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Umut Vakfı





Umut Vakfı'nın Kuruluşu

"Geleceğin teminatı olan gençlerimize Atatürk'ün izinde önderlik yapacak kişilik ve beceriler kazandırarak, onları ülkemizin gelişmesine yardımcı ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirmek; kişilere hukukun üstünlüğünü benimsetip, uygulamasında katkıda bulunmalarını sağlamak; önderimiz Atatürk'ün "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" anlayışından yola çıkarak, uyuşmazlıkların çözülmesinde barışçıl yolları seçmeyi yeğletmek; bu bağlamda uzlaşma ve (barışı sürdürme ve geliştirme) becerilerini bireylere öğretip benimsetmek..."
Kuruluş Nedeni

Vakıf, Dedeman ve Önal Ailelerinin yitirdiği dört evladının, BERNA, UMUT, ONUR ve ÖNDER'in anılarını yaşatmak ve gelecek kuşaklarla paylaşmak için kurulmuştur. Ailenin torunlarını, çocuklarını betimleyen bu isimler, aynı zamanda Vakfın adını ve amacını da simgelemektedir.
Umut:

Umut düştür, beklentidir, özlemdir. Umut, iyiyi koruma ve yaşatma, daha iyiye yönelme özleminin ifadesidir. İnsanlığın ortak umudu kargaşadan kurtulup harmoniye kavuşmaktır. Harmoni, bireylerin özbenleriyle, sosyal ve fiziksel çevreleriyle ve tüm insanlarla barışık olmaları, barışı sürdürebilmeleri ve barış içinde gelişmeleri ile mümkündür. Bir başka deyişle, umut, uzlaşma içinde onurlu bir yaşam sağlamak ve bunu geleceğe aktarabilmektir.
Umut'un anısını yaşatmak ve gelecek kuşaklarla paylaşmak, O'nun simgesi olan olumluluğu, yapıcılığı ve barışseverliği her gün taze tutup yenileyebilmektir.
Vakıf bu amaca yöneliktir.
Onur:

Onur, barışın saygınlık tartısı, gelişmenin hak ve özgürlükten sapmayan yol gösterici pusulasıdır. İnsan onuru, hukuk devletinin benimsenmesi, hukukun korunması ve gelişmesiyle eşanlamlıdır. Hukuk, kaba kuvvetin ve kargaşanın gelişmesini önler. Hukukun yanlı ya da güçsüz olduğu, dolayısıyla kaba kuvvetin ve kargaşanın sözkonusu olduğu toplumlarda, bireylerin onurlu bir yaşam sürdürmeleri olanaksızlaşır. Toplumsal harmoni ve hukukun üstünlüğünün içselleştirilip devamlı kılınması ile sağlanır.
Onur'un anısını yaşatmak ve gelecek kuşaklarla paylaşmak, hukukun üstünlüğüne inanan, barış hakkını, gelişme hakkını ve doğa dahil çevre hakkını korumayı ve geliştirmeyi amaçlayan gençler yetiştirmekle mümkündür.
Vakıf bu amaca yöneliktir.
Önder:

Önder, umut verendir; umut etrafında kitleleri birleştirirp harekete geçirebilendir. Önder ortak amaç oluşturabilendir. Önder, kitlelerin umudunu gerçekleştirme gücü ve becerisi olandır. Önder, sorunlar karşısında çaresizliğe kapılmadan yaratıcı çözümler üretebilendir. Önder, umut ve onurun simgesi olan kişidir.
Önder'in anısını yaşatmak ve gelecek kuşaklarla paylaşmak, hakça gelişme, özgürlük ve barış içinde yaşama özlemini öz "ben"inde taşıyan ve bu umudu hukukun üstünlüğünü gözeterek, insanlığa yararlı eylemlere dönüştürülebilen onurlu önderler yetiştirebilmektir.
Berna:

Berna, Farsça kökenli bir sözcüktür ve genç, yaşam coşkusu dolu anlamını taşır.
Umut Onurlu Önderler Yetiştirme Vakfı da gençlere yöneliktir. Vakfın amacı; umudumuz olan gençlerin, insanlık onurunu yüceltici girişimlere önderlik etmek için gereken gücü, becerileri ve bilgileri kazanmalarına destek olmaktır.
Berna'nın anısını yaşatmak ve gelecek kuşaklarla paylaşmak, bu girişimlerin çoğalarak büyümesi, ulusal ve uluslararası alanda etkili olmasıyla mümkündür.


Misyonumuz

Geleceğimizin teminatı gençlerimizin hukukun üstünlüğüne inanan, adalete güvenen, anlaşmazlıklarını uzlaşmayla ve barışçıl yollarla çözümleyen, yurttaş olma bilincini ve sorumluluğunu taşıyan bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır.
Vizyonumuz

Umut Vakfı;
Hak ve sorumluluklarını bilen, talep eden ve uygulayan yurttaşlar olarak, insan onuruna yakışan hayatlar sürdürmek, şiddetsiz ve barış kültürünün egemen olduğu bir dünyayı çocuklarımıza miras bırakmak için; hukukun üstünlüğü, barış ve uzlaşma, yurttaşlık bilinci, şiddet ve bireysel silahsızlanma konusunda akademik çalışmaların yanı sıra eğitimler ve kampanyalar gerçekleştirir. Kamuoyu oluşturma, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapar.
Her çalışma alanında, disiplinlerarası bakış açısını benimseyerek, konuyla ilgili toplumun tüm kesimleriyle etkileşim ve iletişim içinde olur. Çalışmalarıyla ilgili toplumu düzenli olarak bilgilendirir.
Aktif ve katılımcı yurttaşlık anlayışıyla, tüm bireylerin ve kurumların katılımıyla oluşturulabilecek, sürdürülebilir, barışçıl ve kaliteli bir sosyal yaşam için şunları hedefler:
  • Benimsediği misyonu toplumdaki tüm kesimlere yayabilmek ve geniş bir destek grubu oluşturmak,
  • Şiddetsiz bir toplum için bireysel silahlanmanın tehlikelerine dikkat çekmek, çözüm önerileri geliştirmek ve uygulanması konusunda baskı oluşturmak,
  • Ulusal ve uluslararası ağ ve işbirliğini geliştirmek,
  • Çalıştığı konularda bilgi kaynağı olmak; sosyal politikaların ve stratejilerin belirlenmesinde referans olmak.






Alıntı ile Cevapla