Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 07-17-2015, 10:04 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Akvaryum Balığı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler




Akvaryumculardan alınan balıkların ölmesi, ya bizden yada akvaryumculardan aldığımız balıkların sağlıklı olmamasından kaynaklanır.

Akvaryumculardaki hasta balıklar kendi akvaryumlarımıza girdiğinde ise sadece kendileriyle kalmayıp bizim sahip olduğumuz balıklarında hastalanmasına ve ölümüne sebep olabilir.Bu istenmeyen durumların yaşanmaması için dikkat etmemiz gerekense birkaç ufak püf nokta.

Akvaryumculardan balık almadan önce gidin ve almayı düşündüğünüz balıkları gözlemleyin.Bir haftalık (2-3 günde bir uğramak gibi…) bir gözlem size çok yarar sağlayacaktır.Böylelikle alacağımız balığın hastalık olup olmadığını büyük oranda anlayabiliriz.

Balıkların;

- Yüzgeçlerinde ve gövdesinde lekeler(özellikle beyaz) varsa,
- Kuyruğu parçalanmış yada erimişse,
- Solungaçlarında kırmızılıklar mevcutsa,
- Akvaryum içinde kuma, bitkilere vs. sürtünüyorlarsa,
- Yalpalayarak yüzüyorlarsa,
- Yüzgeçleri ve kuyruğu sürekli kapalıysa,
- Bunların dışında balık almayı düşündüğünüz tankta çok sayıda ölü balık bulunuyorsa,

Bu akvaryumlardan balık almanız önerilmez…Çünkü böyle canlıların hasta olma olasılığı yüksektir.Zaten hasta olan balıkları bu akvaryumlardan alıp, kendi akvaryumumuza koyduğumuzda yeni yuvalarına adapte olamaz ve ölürler.Üstelik yeni aldığımız balıkların bulaşıcı bir hastalıkları varsa akvaryumumuzdaki sağlam balıklara da elveda diyebiliriz.
Aldığımız balıklar için karantina tankı oluşturmakta bu sorunu aşmak için bir yöntemdir.Karantina tankında yeni alınan balıklar birkaç gün süreyle tutulabilir.Böylece hastalıklarının diğer sağlam balıklara geçmesi önlenebilir.

Alıntı ile Cevapla