Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-07-2015, 05:54 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Fermuar Nasıl Dikilir?




Fermuar giyim, ev tekstili, ayakkabı, çanta ve kumaşın kullanıldığı birçok alanda yer alır. Dikime hazırlanan parçaların özelliğine göre fermuar çeşidi değişmektedir. Gizli fermuar, etek fermuarı, pantolon fermuarı, kaban fermuarı gibi çeşitleri oldukça geniştir. Genellikle dikim aşaması aynı ve oldukça kolaydır. Dikiş bilen biri kısa süre içerisinde rahatlıkla öğrenebilir ve sadece beş dakika alır. Fermuar dikerken en önemli püf noktası kullandığınız dikiş makinesinin ayağını fermuar ayağı olarak değiştirmektir. Çünkü fermuarların dişleri olduğundan ve kapatılacak yerin yani stoperin fermuarı dikerken zorlamaması gerekiyor. İlk olarak sanayi makinesi ya da ev tipi makinelerinin fermuar ayağını takın. Ardından fermuarı açarak dikilecek bölgeye paralel olarak yerleştirin. Kenarlarından birer ince dikiş dikerek fermuarı kapatın ve kumaşla birlikte fermuarın kusursuz şekilde denk geldiğini kontrol edin. Gizli fermuar ve normal fermuarların dikim aşamalarını şu şekilde inceleyebiliriz.
Gizli Fermuar Nasıl Dikilir?
Gizli fermuar en kolay dikilen çeşitlerin başında geliyor. Gizli fermuarların tam dip kısmından dikilimelidir ki; kapandığında dışarıdan fermuar gözükmemelidir. Karşılıklı her iki tarafı bir dikişle bitirmeniz yeterlidir. İşinizin daha da kolay olmasını istiyorsanız gizli fermuarın dip kısmını ütü ile açabilir ve böylece dikerken elinizle açmanıza gerek kalmayacaktır. Bu yöntemi kullananlarda vardır.
Normal Fermuar Nasıl Dikilir?
Kemerli bir etek dikecekseniz gizli fermuar değil normal fermuar kullanmanız gerekiyor. Eteğin arka ortası birleşmeli ve 18 santimetrelik fermuar bölgesi açık kalmalıdır. Eteğin arkasında kullanılan fermuarın kenarlarından birer dikiş gidilir. Bu defa fermuarın dibinden değil birkaç milim gerisinden dikmelisiniz. En son dış dikiş yapılmalıdır. Eteklerde sol taraf sağ tarafa yatarak pat oluşturulur. Bu pat kısmının ölçüsü 1 santimetre ya da 2 santimetre olabilir. Pat kısmının üstünden düzgün dikiş yapılarak fermuar sabitlenir. Aynı şekilde altta kalan diğer fermuarında üzerinden ince dikiş yapılarak işlem tamamlanır. Etek ve pantolon fermuarlarında kullanılan bu dikiş tekniği biraz daha zahmetlidir. Yorgan ağzını, çanta ağzını, ayakkabı yanlarını birleştirirken seçilen fermuar bu teknikler kullanılarak dikilmektedir.

Alıntı ile Cevapla