Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-10-2015, 10:08 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Tığ İşi Afgan Motif Örgü Modeli

Tığ İşi Örgü Afgan Motif Modeli Nasıl Yapılır ?

  • 4 zincir çekip halka oluşturalım.
  • 3 zincir ile yukarı çıkıp 2 yanına 2 tane trabzan yapalım. 2 zincir çekip 3 tane trabzan yapalım. 4 tane yuvamız olacak.
  • İpin rengini değiştirelim. Zincir çektiğimiz kısım üzerinden ipi sabitleyelim. 2 sık iğne yapalım. Trabzanların ortasına gelip 3 tane trabzan yapalım. 2 zincir çekip aynı yere 3 trabzan daha yapalım. Tekrar halkanın içine 1 sık iğne yapalım. Aynı işlemi sıra sonuna kadar devam edelim.
  • Örgü ipliğimizin rengini değiştirelim. 2 zincir çektiğimiz kısımdan ipimizi sabitleyelim. 2 sık iğne yapıp 1 zincirle sık iğne yaptığımız yerin tepesine batalım. 4 tane trabzan yapalım. 2 zincir çekip aynı yere 4 trabzan daha yapalım. İşlemi sıra sonuna kadar tekrarlayalım.
  • İpliğin rengini değiştirelim. Etrafına 1 sıra sık iğne dolanalım. Köşelere geldiğimiz zaman 1 zincir çekip aynı yere bir sık iğne daha yapalım. İpimizi koparmadan etrafına bir sıra da trabzan dolanalım. Köşelerde 2 zincir çekip aynı yere bir trabzan daha yapalım.

Tığ işi afgan motif artık hazır. İsterseniz balkon köşelerinizi süsleyecek , koltuklarınızı şenlendirecek bir örgü kırlent ya da bebekleriniz uyurken üşümesin diye üzerine örteceğiniz güzel bir tığ işi örgü bebek battaniyesi.
Alıntı ile Cevapla