Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-15-2015, 10:55 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Difenbahya Bakimi



Difenbahya ( Dieffenbachia ) Çiçeği Bakımı
Kolay yetiştirlmesi ve göz alıcı iri alacalı yapraklarıyla evlerin ofislerin vazgeçilmez bitkisidir. Tropikal iklim bölgelerinde doğal olarak yetişen bitki geceleri yapraklarından dökülen damlalar nedeniyle ağlayan bitki olarakta bilinir. Boyu iki metreyi bulan bu bitkinin farklı yaprak şekilleri ve çok değişik

desenli türleri vardır. Dona toleransı olmayan difenbahya Türkiye şartlarında doğal yaşam imkanı bulamamaktadır. Bu muhteşem görünümlü bitkinin yaprak sapları ve kökleri yenildiğinde zehirli olabilir, dilde uyuşma, deri dökülmesi veya mide ağrıları yapabilir. Çocuklu aileler ve evcil hayvan besleyenler bu konuda dikkatli olmalıdırlar.
Işık : Uzun süre ışık alabileceği bir noktaya yerleştirin. Evin güney penceresi olabilir yazları ışığı doğrudan almasını engelleyin tül perde arkası veya duvar dibine yerleştirin. Işık yoğunluğunun çok düştüğü kış aylarında doğrudan güneş ışığı almasını sağlayın. Güneşe yönelen bitkiyi zaman zaman çevirerek dik büyümesini sağlayın.
Toprak : Drenajı iyi olan topraklardan hoşlanır, ağırlıklı olarak organik içerikli saksı topraklarından kullanın. Saksı değişimi gerekirse erken ilk baharda yapın.
Sulama : Toprak yüzeyi nemlenene kadar sulayın, parmağınızın ilk boğumuna kadar olan toprak kısmı kuruduğunda yeniden sulama yapın. Genel olarak yaz aylarında haftada bir iki kez, kış aylarında ayda bir iki kez sulama yapın. Kışın buharlaşma yavaş olacağında su miktarını azaltın. Şebeke suyundan sulama yapılacaksa klor gazı uçup, su oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
Gübreleme : Mart ayından Eylül ayına kadar, 2 ila 4 hafta da bir dengeli sıvı gübre ile gübreleme yapın.
İklimlendirme : Sert hava akımlarına maruz bırakmayın, yaz aylarında oda sıcaklığında suyla hafif sisleme yaparak yaprak uçlarının kararmasını engelleyin. Saksı altlığına küçük çakıl taşları yerleştirip saksıyı üzerine oturtun saksının suyla temas etmediğinden emin olun. İdeal yetişme sıcaklığı 15 ile 24 C arasındadır yaz kış bu sıcak aralığında tutmaya dikkat edin.
Alıntı ile Cevapla