Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-18-2015, 10:05 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Soğan Kokusu Elden Nasıl Çıkar?




Yemek yapmayı çok seviyor bile olsanız, soğan soyduktan sonra ertesi gün dahi ellerinizde kalan koku sizi rahatsız edecektir. Peki, soğan kokusu elden nasıl çıkar?
Tuz ile ovmak
Tuzu soğuk su ile karıştırarak macun haline getirin ve ellerinize sürün. Daha sonra durulayın. Kokunun gittiğini göreceksiniz. Ayrıca bu karışım doğal bir yumuşatıcı görevi de görmektedir. Fakat bu işlemden sonra krem sürmeniz gerekmektedir. Çünkü tuz ellerinizin kurumasına neden olacaktır.
Elleri domates suyunun içinde bekletmek
Ellerinizi en az 5 dakika domates suyunun içerisine bekletin. Ellerinizde soğan kokusuna dair bir şey kalmayacaktır. Ellerinizi domates suyundan çıkardıktan sonra sıvı sabun ile yıkayın.
Elleri metale sürmek
Soğan gibi kötü kokuya neden olan maddelerle uğraştıktan sonra ellerinizi musluğa sürerseniz koku yok olacaktır. Demir bir kaşık da aynı etkiye sebep olacaktır. Çünkü soğanın içerisindeki kokuya neden olan sülfür ile metal etkileşime girer ve nötr hale geri döner.
Limon suyu kullanmak

Ellerinizi limon suyu içerisinde 3 dakika ladar beklettiğinizde kötü kokudan kurtulabilirsiniz. Eğer evde limon yoksa sirke de kullanabilirsiniz.
Haşlanmış patates
Elllerde kalan soğan kokusundan kurtulmanın bir diğer yolu da elleri haşlanmış patates ile ovalamaktır.
Püf Noktası: Eğer soğan kokusuna karşı önlem almak istiyorsanız soğanı soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırın; bu şekilde soğan kokusu elinize sinmeyecektir.

Alıntı ile Cevapla