Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-19-2015, 10:26 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart İş Yeri Nasıl Temizlenir?




Ofis ortamında dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de çalışma alanlarının temiz olmasıdır. İş yeri temizlikleri genel olarak temizlik firmaları tarafından yapılsa da kişisel olarak yapılabilecek işler de bulunur. İş yeri temizliği işlerin daha sağlıklı bir ortamda yürütülmesi açısından önemlidir. Peki, iş yeri temizliği nasıl yapılır?
İş yeri temizliği tüm çalışanlar tarafından dikkat edilmesi gereken bir husustur. Temizliğin büyük bir bölümünü temizlik işçileri yürütür. İş yeri sürekli giriş çıkışın olduğu yerler olduğu için zeminde tozlanma, kirlenme ve lekeler oluşabilir. Bunların en fazla görüleni ise tozdur. Ayakkabıların ve giysilerin dışarıdan taşıdığı tozlar iş yerine yayılır. Bunun için düzenli aralıklar ile temizlik yapılmalıdır. İş yeri temizliği masaların düzenli olmasından başlar. Masa üzerinde büyük objeler bulunmamalı, bulunan objelerin ise devamlı olarak tozları alınmalıdır. İş yeri temizliği için küçük elektrikli süpürge ve toz süpürgesi bulundurabilirsiniz. Masa üzeri temizlendikten sonra bilgisayar ve teknolojik malzemeler temizlenmelidir. Ardından ise bir ofisin temiz gözükmesini sağlayan camlar, cam sıvısı ve gazete-mikrofiber bez ile silinmelidir. İş yeri temizliği yapılırken iş yeri camları açılmalı ve koku havalandırma ile alınmalıdır. İş yeri temizliğinizi varsa kütüphane, dosya, resim, ürün standlarınızı silerek devam ettirebilirsiniz. Özellikle ürünlerin bulunduğu standlar her daim temiz görünmeli, standlar her gün silinmelidir. Zemini silmeden önce elektrik süpürgesi ile tozları çekmelisiniz. İş yerindeki çöpler ise genel görüntü ve hijyen açısından saatlik aralıklar ile atılmalıdır. İş yerinde kullandığınız kağıtları kağıt kesici cihazlar ile küçültebilirsiniz. İş yerinizde bulunan halılar da elektrikli süpürge ile temizlenmelidir.
İş yerinde temizliği etkileyen bir diğer faktör ise bitkilerdir. Yapraklarını döken bitkiler düzenli olarak kontrol edilmeli, topraklar temizlenmelidir. İş yeri temizliği iç ve dış mekanlardan oluşur. İş yerinin içi kadar dışına da özen gösterilmelidir. Dış mekan peyzajı, dış camlar, tabela temizliğine de dikkat edilmelidir. Dış mekanların zemini süpürge ile temizlenebilir. Kapı kolları ise sürekli temas edildiği için aralıklar ile silinmelidir. Temizlik zeminin silinmesi ile sonlanmalıdır. Zemin silindikten sonra ise oda kokuları aracılığı ile iş yeri temizliği bitirilebilir. İş yeri temizliği düzenli aralıklar ile yapılmalı, iş yeri çalışanları da genel temizliğe katkı sunmalıdır.

Alıntı ile Cevapla