Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-19-2015, 10:27 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Maydanoz Neden Sararır?




Salatada tadını ve farkını gösteren, çorbaların ve yemeklerde süsleyici özelliği de olan maydanoz, diğer ot çeşitlerinde olduğu gibi çabuk tüketilmesi gereken bir üründür. Özellikle kilo vermek için sık sık kullanıldığından evlerde de saksı içinde kolaylıkla yetiştirilebilir.
Maydanozu yetiştirirken; suyu çok seven bir ot olmasından dolayı bol sulanması gerekir. Eğer iyi sulanmazsa ya da eksik yapılırsa yaprakları ufalıp sertleşmeye ve sararmaya başlayacaktır. Eğer geç kalınmadığıyla gün içinde bol su ile sulayarak bitkiyi tekrar can verebilirsiniz.
Maydanoz sofralara geleceği zamanda; mutlaka bir haftaya kalmadan tüketilmesi gerekir. Yoksa sararmaya başlar ve bu özelliği zehirleyicidir. O yüzden kesinlikle sarılaştığı zaman tüketilmemelidir. Alınan her gıda en iyi şekilde korunabileceği yer tabi ki buzdolapları ve donduruculardır. Burada saklarken de kesinlikle plastik poşet ve kaplar içinde saklanmamalıdır. Ayrıca hiçbir şekilde plastik malzemelerin ağzı kapanmamalıdır.
En ideal saklama şekli büyük cam kavanozlar içinde tutmaktır. Saklarken; maydanozu iyice yıkadıktan sonra doğrayarak, saplarından ayrılmış olarak saklamanız daha uzun süre kullanmanızı sağlar. Ancak saplarıyla birlikte de saklarsanız; saplar aşağıda kalacak şekilde koyup, kavanozun ağzını strech filmle kapatmanız gereklidir. Eğer dondurucuda saklayacaksanız, kullanacağınız miktar kadar maydanozu ince ince doğrayıp; tek kullanımlık poşetler içine koyduktan sonra, ağzını iyi bir şekilde bağlayarak dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Yalnız maydanozu yıkarken sularını iyi bir şekilde silkelemelisiniz. Böylece dolap içinde daha çabuk sararmasını engelleyebilirsiniz.


Alıntı ile Cevapla