Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-20-2015, 10:09 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Şampanya Nasıl Saklanır?




Şampanya, adını Fransa'nın Champagne bölgesinden almıştır. Diğer köpüklü şaraplar da, tadı ve kokusu şampanya ile aynı olmasa da şampanya olarak adlandırılmaktadır. Şampanya; önemli gecelerde, kutlama ve davetlerde vazgeçilmez içkilerin başındadır. Şampanyanın köpüklü yapıda olması ve patlatılabilmesi, kutlamalarda şampanyanın görsel bir şov olarak da kullanılmasını sağlar. Bir şişe şampanya çoğu kişi tarafından ani gelen güzel bir haber ve eğlenceler için evde hazır bekletilir. Bir çok kişi de şampanya koleksiyonu yapmak için dünyanın dört bir yanından şampanya almaktadır. Şampanya saklanırken saklama koşullarına harfiyen uyulması, şampanya açıldığında tadını ve kokusunu muhafaza etmesine yardım eder.
Şampanya nasıl saklanır?
Kiler olan evlerde, kilerde uygun koşullarda saklanabilen şampanya, kiler olmayan evlerde ise serin ve kuru bir ortamda muhafaza edilmelidir. Kapalı bir dolap şampanya saklamak için uygundur. Eğer şampanya bir odada saklanacaksa, odanın perdelerinin koyu renkte ve ısıyı önleyecek kalınlıkta olması gerekir.
Ayrıca odanın nem ve sıcaktan korunması gerekir. Plastik, tahta veya metal malzemeden yapılmış şampanya kavı şampanyayı saklamak için en uygun raf sistemlerinden birisidir. Yana yatırılan şampanya, yere yakın şekilde konumlandırılmalıdır. Bu şekilde şampanya ısısını koruyacaktır.
Şampanya şişeleri birbrilerini kırmayacak şekilde ve düzgün olarak kava yerleştirilmelidir. Şampanya saklamak için en uygun ısı derecesi 14 - 15 derecedir. Şampanya odasına bir ısı ölçer takılarak oda ısısının düzenli olarak aynı seviyede tutulması sağlanmalıdır.


Alıntı ile Cevapla