Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-20-2015, 10:11 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Keşkül Nasıl Yapılır?




Sütlü tatlılar arasında yer alan keşkülün geçmiş oldukça uzun yıllara dayanır. Osmanlı döneminde kazanlarla yapılıp, fakirlere dağıtıldığı, adının da keşkülü fukara (fakir çanağı) olduğu bilinmektedir.
Çok hafif ve lezzetli olan bu sütlü tatlının nasıl yapıldığını öğrenmek isterseniz aşağıdaki tarif size yardımcı olacaktır.
Keşkül Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
4 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz haline getirilmiş badem
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
Üzeri için:
Hndistan cevizi, yeşil fıstık tozu
Hazırlanışı:
Bir yumurta sarısını cam kasede iyice çırpın. Çelik bir tencereye önce sütü sonra çırpılmış yumurtayı ekleyin. Daha sonra sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip tahta kaşıkla iyice karıştırın. Ocağın altını orta ateşte yakın. Kaynayana kadar karıştırarak topaklanmamasına dikkat ederek pişirin. Göz göz olup kaynayınca ocağın altını kapatın. Hazırlanan keşkülü sıcakken hiç bekletmeden kepçe yardımıyla kaselere üzerlerinde bir parmak eksik kalacak şekilde paylaştırın. Soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin. Ilınınca üzerini hindistan cevizi, badem tozu ya da yeşil fıstık tozu ile yol yol şeklinde süsleyip buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuk olarak sade veya yanında bir top dondurma ile servis yapın.

Alıntı ile Cevapla