Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-21-2015, 10:57 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Gece Plağı Nasıl Temizlenir?




Diş gıcırdatma, gece istemsiz hareketler sonucu oluşan bir rahatsızlıktır. Stres ve benzeri psikolojik faktörlerin çoğunlukla neden olduğu bu hastalık, erken teşhis edildiğinde çenedeki istemsiz kas hareketlerini düzeltir ve istenmeyen diş kayıplarının önüne geçer. Uzman bir diş hekiminin muayene etmesi sonrası teşhis konulan bu hastalık, gece plaklarıyla önlenebilmektedir.
Gece plakları dişlerin biribiriyle temas etmesini önlemekte ve dişlerin zarar görmesinin önüne geçmektedir. Diş ölçüleri alınarak kişiye özel olarak laboratuar ortamında hazırlanan plakların bakımı da önemlidir. Ağız hijyenini korumak açısından düzenli bakımı yapılması gereken bu plaklar, genellikle sert akrilik veya plastikten yapılmaktadır.
Gece Plağı Nasıl Temizlenir?
  • Gece plağı kullanılmadan önce yumuşk bir bez ve arındırılmış temiz su ile iyice temizlenmelidir. Ayrıca beşte bir oranında alkol de, plakta oluşan yağ ve kiri önlemede yardımcıdır. Bez yardımıyla ve yuvarlak hareketlerle temizlenen gece plağı, titiz şekilde hareket ettirilmelidir.
  • Ayrıca bir fırça ve sabun yardımıyla da plak temizlenebilir. Plak kutusunda muhafaza edilmesi gereken gece plağı, güzel kokması için gargara ile yıkanabilir veya kutunun içerisine az miktarda ağız gargarası ilave edilebilir.
  • Çizgi olan bölgelere ve iç yüzeylere olabildiğince az dokunmak, plağın hassas yapısının bozulmasını önleyecektir. Kenarlardan veya etiketli tarafından tutulması gereken plak, sabit veya hareketsiz kaldığı zaman kolayca kirlenecektir.
  • Ameliyat eldiveni veya koton bir eldivenle plağı temizlemek ise, hijyenik olacağından tercih edilmelidir.
  • Plakların uzun süre kullanımı için, doğru şartlarda saklanması da önem taşır. Yanlış saklama koşulları, plağı kutu içinde saklamamak veya başka maddelerle birlikte plağı saklamak, plağın zarar görmesine neden olur.
  • İdeal sıcaklık olan 21 - 22 derece civarındaki ortamlarda ve nem seviyesi %40 - %60 arası olan yerlerde plağı saklamak, gece plağının uzun ömürlü olmasına yardım eder.
  • Dış veya iç plak kapağının su içerisinde kalmış olması plağın bozulmasına neden olur. Bu yüzden güneş ve su gibi dış etmenlerden plak olabildiğince uzak tutulmalıdır.
  • Düzenli olarak plak kutusu değiştirmek de plak içerisinde oluşacak bakterilerin üremesini engeller ve hijyen sağlar.

Alıntı ile Cevapla