Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-22-2015, 11:31 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Alüminyum Nasıl Kesilir?




Eğer “kendin yap” projelerine merakınız varsa büyük ihtimalle bir sürü elektrikli aletiniz ve malzemeniz vardır. Bununla birlikte bazı işler ne kadar donanımlı olursanız olun zor olabilir. Bu işlerden biri de alüminyum kesmektir. Bu yazıda bir alüminyumun en pratik ve en güvenli bir şekilde nasıl kesilebileceğini öğrenebilirsiniz.
  1. Öncelikle güvenliğinizi sağlamalısınız. Tam güvenlik sağlayan bir gözlük, sesi azaltan kulaklık ve uygun bir kıyafetle kendinizi kesme işine hazırlamalısınız. Ayrıca bazı insanlar maske takmayı ya da yüzü tamamen kaplayan bir koruma kalkanı giymeyi tercih etmektedirler.
  2. Kesimde karpit uçlu odun testeresi kullanınız. Eğer mümkünse küçük çentikler yaratan bir bıçak seçiniz. Ayrıca hangi tür bir yağlayıcı madde kullanacağınızdan emin değilseniz yetkili birine danışınız.
  3. Kesme yağınıza kara verdiğinizde yağı testerenin bıçaklarına uygulayınız.
  4. Kesme bıçağınızın çapını azaltmalısınız. Odun için kesme hızı alüminyum kesmek için oldukça hızlı gelmektedir. Böylece kesme hızınız düşmüş olacaktır.
  5. Alüminyumunuzu kelepçelerle testereye sabitleyip parmaklarınızın testere bıçaklarına hiçbir zaman çok yakın olmadığından emin olunuz.
  6. Yavaş bir şekilde alüminyumu bıçaktan ya da bıçağı alüminyumdan geçiriniz. Alüminyumu keserken odunla çalışacağınızdan daha düşük bir hızda çalışmalısınız. Ayrıca genelde testerenin arkasında kalan geri tepki alanında durmamaya çalışınız.
  7. Eğer alüminyum üzerinde dairesel hareketler yapacaksınız kıl testeresi kullanmanız önerilir.

Alıntı ile Cevapla