Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-27-2015, 10:41 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Topuklu Ayakkabıyla Nasıl Yürünür?




Topuklu ayakkabı giymek kadınların duruşunu oldukça değiştirmektedir ve kadınları iyi hissettirmektedir. Ancak topuklu ayakkabı ile yürümesini bilmiyorsanız, bazı problemler yaşayabilirsiniz. Nasıl yürüyeceğinizi bilmiyorsanız, hem sağlık hem de estetik açısından sıkıntı meydana gelmektedir. Topuklu ayakkabılarınızla doğru yürüyebilmek için, sadece bazı noktalara dikkat etmeniz yeterli. Bu noktalara değinelim biraz.
İlk olarak topuklu ayakkabı giymeden alışma evresi olarak, alçak topuklu ayakkabılarla yürümeye başlamalısınız. Bu aşamayı geçtikten sonra dolgu topuklu ayakkabılarla devam etmelisiniz. Daha sonra kalın topuk ve ardından da ince topuğa geçebilirsiniz.
Topuklu ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Topuklu ayakkabının ayağınıza tam oturmasına dikkat edin. Aksi takdirde ayağınız burkulabilir. Ve ayrıca ayakkabınız büyük olursa, ayaklarınız topuk kısmından ön kısma doğru kayar. Bunun sonucunda da parmaklarınız ayakkabının ön kısmında ezilebilir. Topuk boyu da dikkat edilmesi gereken diğer önemli konudur. En ideal topuk boyu, 5,6 cm civarındadır. Bundan yüksek topuklarda yürümekte oldukça zorlanabilirsiniz. Topuklu ayakkabının ortopedik olmasına dikkat edin. Tabanı düz olmamalı ve ayağı çok sıkmamalı. Eğer ayağınızı çok sıkarsa, sinirlerinizi sıkabilir. Siz de fark etmişsinizdir ki, topuklu ayakkabılar sizi öne doğru durmaya zorlar. Ancak buna rağmen, bedeniniz, başınız ve omuzlarınız yürürken geride durmalıdır. Ayrıca bacağınızı yürürken, kalçadan atınız. Dizlerinizi kırmadan yürümeniz sizin için daha uygundur. Topuk ve ön kısmını aynı anda basarak yürümelisiniz. Aksi takdirde topuk kırılabilir.


Alıntı ile Cevapla