Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 09-07-2015, 10:59 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Ebeveynlerle Sınırlar Nasıl Belirlenir?




Ebeveynler, buna rağmen çocuklarının güvenliğini ve refahını sağlamak amacıyla çok fazla özgürlük sunmakta genellikle temkinlidirler. Hatta yetişkin bir çocuk olarak, kazandığınız özgürlüğüne saygı ve gitmenize izin vermeleri konusunda halen ebeveynleriniz ile mücadele ediyor olmanız mümkündür. Ufaktan nasıl başlayacağınızı ve uygun sınırlar ile karşılıklı anlaşmaya nasıl varabileceğinizi öğrenmeniz iki taraf arasında daha sağlıklı bir ilişki kurmanıza yol açabilir.
Ufaktan Başlayın
Küçük sınırlarla başlamak yardımcı olacaktır. Her hafta yeni bir sınır ile mücadele ederek ufaktan başlayın.
Sınırların Önemini Tartışın
Tek başınıza dışarı çıktığınızda ebeveynlerinizle sevgi ve ilgi dolu bir ilişki sağlamak için, proaktif olun ve neden sınırların belirlenmesini istediğinizi tartışmaya başlayın.
Karşılıklı Hedefleri Belirleyin
13 de olsanız 33 de olsanız, ebeveynlerinizle sınırları belirlerken genel bir hedef arayışına ihtiyaç duyarsınız. İlk önce, kendi sınırlarınızın listesini oluşturun ve ebeveynlerinizden de aynısını yapmalarını isteyin.
Bir Arabulucunun Yardımını Listeleyin
Eğer siz ve ebeveynleriniz sürekli olarak beklentiler ve sınırların eksikliği hakkında pazarlık yapıyorsanız, her iki tarafında hemfikir olmasına yardımcı olmak için bir aile dostu, aile terapisti veya psikoterapist gibi tarafsız bir üçüncü kişiden yardım alın.

Alıntı ile Cevapla