Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 09-12-2015, 08:52 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Maydanoz Çayı Nasıl Yapılır?




Salatalarda, soslarda, garnitürlerde ve birçok yemekte kullanılan maydanoz, sadece lezzet vermekle kalmıyor aynı zamanda şifa dağıtıyor. Maydanoz; A, C vitaminleri, demir ve sülfür mineralleri açısından zengin bir kaynak olmanın yanı sıra, güçlü kemikler ve sağlıklı bir kardiyovasküler sistem için gerekli olan K vitamini de içeriyor.
Maydanoz Çayı Nasıl Yapılır?
  • Bir su bardağı su
  • 7-8 dal dal taze maydanoz
  • 1 dilim limonun suyu
Hazırlanışı:
  1. Bir su bardağı suyu küçük bir tencere ya da çaydanlık içerisinde kaynatın.
  2. Kaynayan suyun içerisine yıkanıp temizlenmiş maydanozları, dallarıyla beraber atın.
  3. 3-4 dakika kaynadıktan sonra, ocağın altını kapatıp, maydanoz suyunu süzün.
  4. Birkaç damla limon suyu ile beraber taze olarak tüketin.
​​Maydanoz Çayının Faydaları
İdrar söktürücüdür.
Vücutta tutulan fazla sıvının ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Ödemin giderilmesinde, böbrek ve safra taşlarının atılmasında, sarılık ve obezitede kullanılması faydalıdır. Ancak, maydanoz suyunun idrar söktürücü ilaçlarla beraber kullanılması önerilmez.
Antioksidandır.
Maydanoz, antioksidanlar açısından zengin bir bitkidir. Sağlıklı kalmak ve hastalıkları önlemek için koruyucu bileşenler olan antioksidanlar; anti-inflamatuar ve anti-kanser etkilere sahiptir.
Meme Kanserini Önler.
Maydanoz, flavonoidler açısından zengin bir bitkidir. Apigenin isimli flavonoid, maydanozda bol miktarda bulunur. Kanserini önleyen ve gelişimini baskılayan apigenin, özellikle kadınlarda meme kanseri riskinin düşürmede etkinliği kanıtlanmış maddelerden biridir.

Alıntı ile Cevapla