Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 09-13-2015, 07:40 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Yumurta İle Nasıl Zayıflanır?




Sağlığından bir şey kaybetmeden diyet yapmak ve formda kalmak için izlenen çeşitli beslenme programları bulunmaktadır. Günlük insan vücudunun gereksinimleri olan vitaminler ve mineraller olmadan diyet yapmak uzun vadede vücuda tamiri olmayan hasarlar vermektedir. Bu nedenle uygulanacak diyetler mutlaka kalori hesaplaması yapılarak uygulanmalıdır.
Uygulayanların vazgeçemediği diyetlerden biri olan yumurta diyeti, uzun süre tokluk hissi vermesi ve enerji sağlayarak insanın kendini halsiz hissetmesini önlediği için sık tercih edilir. Yumurta, anne sütünden sonra en fazla proteine sahip olan yiyecektir. Ayrıca vücut, yumurtadan aldığı proteinin tümünü kullanma şansına sahiptir.
Kilo vermek için öncelikle boy kilo orantınızı alarak günlük kalori ihtiyacınızı belirlemeniz gerekir. Bu aşamadan sonra da mutlaka doktor kontrolüyle ve size özel bir program seçmelisiniz.
Kahvaltıda işlenmiş et ürünleri ve kızartma dışında her şeyi yiyebilirsiniz. Kahvaltınızda mutlaka yumurtaya yer vermelisiniz. Yumurtanın yağ yakma özelliğini harekete geçirmek için yumurtanın yanında taze sebzeler tüketmeye özen gösterin. Bu amaçla kahvaltınızda yeşil bibere, maydanoza, domates ve salatalığa bolca yer vermelisiniz. Bunlara ek olarak beyaz ekmek dışında tam buğday ya da çavdar ekmeği tüketebilirsiniz.
Ara öğünlerde süt, kefir ya da kuruyemişlere yer verebilirsiniz. Öğlen yeşil sebzelerle ve soğanla güzel bir menemen hazırlayabilirsiniz. Menemeninizi 2 yumurtayla hazırlayın. Yanında yoğurt yiyerek öğlen öğününü tamamlayabilirsiniz. Öğlen öğününde ekmek tüketiminden kaçının.
Akşam 1 yumurtayla çılbır hazırlayabilir, yanına da yağsız köfte ya da ızgara balık yapabilirsiniz.

Alıntı ile Cevapla