Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 09-16-2015, 07:44 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Nasıl Daha Hızlı Kilo Verilir?




Pek çok kişi fazla kilolarından şikâyetçidir. Dengesiz beslenme, yavaş metabolizma, hareketsiz vücutlar, genetik faktörler derken daha birçok sebep fazla kilo alımına neden olmakta ya da başka bir deyişle kilo vermeyi zorlaştırmaktadır. Bu yüzden pek çok insan kilo vermenin yollarını aramaktadır. Gerek yapılan diyetler gerek estetik operasyonlar gerekse her gün sporlarda harcanan saatler derken daha hızlı kilo verebilmek için bir sürü yöntem denemektedirler. Ancak hızlı kilo verebilmek dengeli ve düzenli bir programdan geçer. Bu programa disiplinli bir şekilde uyulduğu sürece hızlıca kilo verebilmenin oldukça mümkün olduğu fark edilecektir. Öyleyse, nasıl daha hızlı kilo verilir?
Hızlı kilo verebilmek için öncelikle yemekten kısmak gerekecektir. Ama buradaki yemek kısıtlaması öğünlerin azaltılmasından ziyade bol öğünle daha az yemek yemek demektir. Bu yüzden öncelikle atıştırmalıkların azaltılması ardından şekerli, yağlı ve bol karbonhidratlı gıdaların tüketilmemesi gerekecektir. Gün içinde öğünler arasında çikolata, tatlı, bisküvi gibi atıştırmalıkların yerine daha ziyade vitamin içeren meyvelerin yenilmesi önerilir. Örneğin öğle yemeğinden sonra akşama kadar çok sık acıkılıyor ise yeşil elma, şeftali, kiraz gibi meyvelerin tercih edilmesi daha sağlıklı olacaktır. Çok sık veya fazla acıkmamak için ise yenilen yemeklerin bol lif ve tahıl içeren gıdalardan yana olması gerekir. Bu gıdalar daha uzun süren bir tokluk hissi yaratacakken karında şişliğe de neden olmayacaktır. Sabah, öğle ve akşam öğünlerinde ise olabildiğince az yağlı ve şekersiz gıdaların yenilmesi önerilir. Özellikle akşam saat 6'dan sonra mümkün olduğunca hiçbir şeyin tüketilmemesi hızlı kilo verebilmek adına tercih edilir. Sabah saatlerinde ise yine tercih tahıllı gıdalardan yana olmalı, öğle saatine kadar acıkılır ise süt, bir avuç ceviz gibi küçük atıştırmalıklar yapılabilir. Böylece ara ara metabolizma da çalıştırılmış olur ve yağ yakımı sağlanır.
Sadece besine dikkat etmek ile hızlı kilo vermek mümkün olmayacaktır. Her gün yarım saat kadar spor ve bol yürüyüş hızlıca kilo vermeye oldukça yardımcı olacaktır. Fiziksel hareketlerin sık ve düzenli yapılması gerekmektedir.

Alıntı ile Cevapla