Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 09-24-2015, 11:14 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Eklem Ağrısı Nedenleri




Eklem ağrıları, her yaştan insanın karşılaşabildiği bir rahatsızlık. Sık sık görülen bu rahatsızlık, genelde çok ciddi boyutlarda seyretmese de, bazen daha önemli sorunlara yol açabiliyor ve kişilerin gündelik yaşamlarının etkileyebiliyor.
Eklem ağrıları neden olur?
Eklem ağrılarının tetikleyen birçok unsur vardır. Bunların başında soğuk hava gelir. Havaların soğumaya başladığı zamanlarda, eklem ağrılarınızda da bir artış görmeniz normaldir.
Bir diğer önemli etken, egzersiz yaparken bilinçsiz olma durumu. Özellikle egzersiz yapmaya yeni başlayan kişilerin, ilk günlerden çok uzun süre ve çok ağır hareketler yaparak çalışması eklem ağrılarına sebep olabilir. Ayrıca, yapılan bu egzersizler sırasında eklemlerinizi çok zorluyorsanız ya da ağır kaldırıyorsanız da eklemlerinizde ağrılar baş gösterebilir.
Düzensiz beslenme de eklem ağrılarına sebep olabilir. Özellikle et ve protein açısından zengin diğer besinlerin çokça tüketilmesi zararlıdır. Düzensiz beslenmenin yanında, düzenli bir uyku alışkanlığının olmaması da tetikleyici nedenler arasında. Bunlara ek olarak, depresyonun da eklem ağrılarına sebep olabileceği bilinmektedir.
Eklem ağrılarına sebep olan yaygın sebeplerden bazıları da yaralanmalar, burkulmalar, kırık ve çıkıklar. Eğer yakın zamanda bir kaza geçirdiyseniz ya da vücudunuzda herhangi bir kısım incindiyse, ilgili yerde eklem ağrıları görülebilir. Genellikle dinlenmeyle zaman içerisinde geçer.
Kireçlenme, eklem iltihabı, iltihaplı eklem romatizması, gut hastalığı ve enfeksiyonlar da diğer sebepler arasında.
Eklem ağrıları çok şiddetliyse, uzun sürdüyse ve yanında başka rahatsızlıklar da görülüyorsa doktora görünülmeli.


Alıntı ile Cevapla