Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 09-26-2015, 08:41 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Koşu Bandında Nasıl Yağ Yakılır?




Evinize bir koşu bandı aldıysanız veya gittiğiniz spor salonunda abonelik paketinde spor hocası desteğiniz yoksa kendi yöntemlerinizle kendi spor eğitmeniniz olmak zorundasınız. Özellikle yağ yakmak ve hızlı bir şekilde sonuç almak için 'interval' yani aralıklı olan işlemi uygulamanız gerekiyor. Bu aralıklı koşu, yürüyüş ve spor yapan kişiler arasında 'cardio' olarak telaffuz edilir.
Cardio ismini kardiovasküler sistemini harekete geçirdiği için alır. Kalp atış ritmini hızlandırmaktadır. Aslında kalp ritmini artıran her spor cardio çalışmasıdır fakat en yaygın olarak bilinen ise koşudur.
Koşu bandını her sporcu fitness ve antremanlarından önce ısınmak için kullanır. Fakat bu sporcuların kullanımı 5-10 dakika civarındadır. Yağ yakmak içinse bu süreyi daha uzun tutmamız gerekir. Etrafımızda sürekli koşu yapan yüksek hızlarda kendini zorlayanlar varsa onları görüp aynı şekilde koşmamalıyız. Çünkü bilinen en temel bilgilerden biri de sadece koşmanın kişiye yağ yakımı sağlamadığıdır. Çoğunlukla su kaybına neden olur ve daha sonrasında yapacağımız fitness antremanlarında baş dönmesi, mide bulantısına neden olabilir. Bunun yerine tempolu yürüyüş ( uzun süre diliminde) yağ yakımı için çok daha faydalı olacaktır. Bir diğer etkili olansa eğimdir. Günümüzde koşu bantlarında çok sayıda fonksiyon vardır. Bunlardan biri de banta eğim verebilmemizdir. Tempolu yürüyüş sırasında kademeli olarak eğimi artırıp azaltmak yağ yakımında hızlanmamıza faydalı olacaktır.
Koşu bandında cardio yapmanın yanında düzenli bir diyet programına da sahip olmak gerekir. En temel işlem düzenli beslenmedir. Sonrasında ise egzersizler önem taşır. Bu egzersizlerde de bildiğimiz gibi yağ yakmak için fitness programlarında 'az ağırlık çok tekrar' uygulaması vardır. Bunların hepsi bir araya geldiğinde yağ yakımı son derece hızlı ve istediğimiz şekilde olacaktır.

Alıntı ile Cevapla