Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 10-08-2015, 09:18 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart İşletme Enformatiği Mezunları Ne İş Yapar?



İnformatik bölümünün özellikle Almanya’da çok önemli bir sektör olması nedeniyle İşletme Enformatiği bölümü halk arasında Almanca İşletme olarak da bilinir. Bölüm ilk olarak Marmara Üniversitesi ve Almanya'nın DAAD kurumu ile arasındaki bir anlaşma ile açılmıştır.
Küreselleşmenin getirilerinden biri olan İşletme Enformatiği bölümü işletmenin ve bilgisayar programcılığı dallarını bünyesinde birleştirir. Bu bölüm bilgisayar ve iletişim teknolojileri alanlarında çalışacak işletmeciler yetiştirir. Bölümde hem işletme hem bilgisayar programcılığı dersleri teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir.
1 yıllık yabancı dil hazırlık ve 4 yıllık lisans eğitiminden oluşan bölüm ülkemizde Marmara Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi’nde okutulur. Henüz yeni ve zorlayıcı bir bölüm olduğun için az sayıda mezun vermesi sebebiyle mezunların iş olanakları da diğer bölümlere oranla yurtiçi ve yurtdışında çok daha fazladır. Bilgi Üniversitesi’nde bölüm İngilizce, diğer üniversitelerde ise Almanca’dır.
Mezunların iş hayatında başarılı olabilmesi için iyi bir bilgisayar ve yazılım-donanım bilgisinin yanı sıra işletmelerin işleyişine de hâkim olmaları gerekir. İşletme Enformatiği bölümü iletişim teknolojileri alanında çalışacak işletmeciler yetiştirmek için kurulmuştur. Öğrenciler mezun olduklarında işletme enformatiği uzmanı veya sistem analisti unvanını alırlar. Yaratıcılık, pratik ve analitik düşünme, çözüm odaklılık ve grup çalışması becerisi iş bulma olanaklarını arttıracaktır.
İşletme İnformatiği Mezunları Ne iş Yapar?
Bu bölüm mezunları ticari işletmelerin yaşayabilecekleri problemlerin çözülmesinde rol oynar ve bilgisayar teknolojisinin nasıl kullanılacağı hakkında yol gösterici bir görev üstlenirler. Ticari ve elektronik işletmeler, mobil şirketler, yazılım-donanım şirketleri, kamu kuruluşları, iletişim ve pazarlama sistemleri gibi çeşitli alanlarda bilgi akışı sağlama, yazılım-donanım sistemlerinin çözümlerini giderme, iletişim sistemlerinin pazarlanması, kamu kuruluşlarının bilgi teknoloji sistemlerinin kurulmasını sağlama gibi görevler alabilirler. Bunun yanında işletmelerin sipariş takibi, malzeme teorileri, üretimlerinin denetimi, verilerin sisteme kaydı gibi işletmelerin temel teknik bilgi teknoloji alanlarında da çalışabilirler.
Alıntı ile Cevapla