Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 10-27-2015, 11:17 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Kum Torbasına Nasıl Vurulur?



Kum torbasına vurmak kendimizi savunma taktiklerini çalışmanın, egzersiz yapmanın veya boks, güreş gibi sporlarda antrenman yapmanın bir yolu olabilir. Kum torbasına doğru şekilde vurmak fiziksel olarak forma girmenizi sağlar, ancak yanlış şekilde vuruyorsanız kum torbasına vururken sakatlanabilirsiniz. Kum torbasına vurmadan önce doğru vuruş şeklini öğrenmek önemlidir.
  • Boks eldivenleri giyerek ellerinizi koruyun. Daha fazla koruma için eldiveni giymeden önce parmak eklemlerinizi ve bileklerinizi bantlayın. Eldivenleri yanlış bir şekilde giymek sakatlanmanıza neden olabilir.
  • Antrenmana başlamadan önce 10-15 dakika ısınma hareketleri yapın. Bir kaç dakika esneme hareketleri yapın ve terlemeye ip atlayarak veya koşarak başlayın.
  • Torbaya vurmadan önce doğru duruşu çalışın. Topuklarınızı yerden kaldırın ve öyle durun; ayaklarınız yere dümdüz basmasın. Dizinizi bükün böylece kolayca hareket edebilirsiniz ve ağırlık merkeziniz daha aşağıda olur. Ellerinizi yumruklarınız sıkılmış ve içeriye doğru dönük bir şekilde yüzünüzün önünde tutun.
  • Torbayı ittirmekten ziyade ona gerçekten vurun. Bir çok amatör torbaya sağlam vurmak için büyük bir yumruk savurmaya çalışır. Bu yanlış bir biçimde ve güçsüz bir vuruşla sonuçlanır. Güç omzunuzdan gelir. Sağ elinizin bekleyeceği yer sağ yanağınızın hizasıdır. Doğru dürüst bir sağ-yumruk atmak için, kum torbasına doğru adım atın. Yumruğu atar atmaz elinizi yüzünüzün önüne bekleme pozisyonuna getirin.
  • İki elinizi de kullanacağınız bir rutin edinin. Sağlak insanlar için, sol elle yumruk atmak zordur ve güçlü bir sol-yumruk atmak, sağ-yumruk atmaya göre daha zor olacaktır. İki kolunuzu de aynı oranda çalıştırın ki ilerde bir kolunuz zayıf kalmasın.
Alıntı ile Cevapla