Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-13-2015, 11:17 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Binicilik Nasıl Yapılır?



Geleneksel sporlardan olan binicilik sporunun tarihi çok eski zamanlara dayanır. Eski zamanlarda askeri açıdan önemli bir yere sahip olan binicilik günümüzde ise bir spor dalına dönüşmüştür.
Binicilik kısaca ata binme sanatıdır. Bu sporu yaparken doğaya ve hayvan sevgisine sahip olmak önemli etmenlerdir. Özellikle at sevgisi bu sporun temelidir. At ile doğru iletişim kurmak önemlidir. Eğer kişi attan ürküyorsa bu spor pek uygun olmayacaktır. At binmek dışarıdan göründüğü gibi kolay bir iş değildir. Bu spor için kişinin öğrenmeye hevesli, azimli, hırslı ve istekli olması gerekir.
At çok heybetli, güçlü ve hızlı bir hayvan olduğu için bir eğitmen eşliğinde bu spora başlanabilir. İyi bir binici olmak yaklaşık 6 ay ile 5 yıl arası bir sürede gerçekleşebilir. Ata binerken biniciler atın sol tarafında durup, dizginleri sol elinde olacak şekilde belli bir uzunlukta tutar. Sol ayak sağ elin yardımıyla üzengiye yerleştirilir, ayakla üzengi bastırılarak kolanın altına doğru itilir. Ata doğru dönülüp eyerin ortası tutularak hafifçe sıçrayıp sağ bacak atın üzerinden geçirilir. Sağ ayak da üzengiye geçirilir ve dizginler toplanır. Binici eyerin üzerinde başı dik ve ileriye doğru bakarak rahat bir şekilde oturmalıdır. Hafifçe eyerin önüne doğru oturulur, denge sağlanır.
Biniciler bu sporu yaparken birtakım özel kıyafetler giyerler. At üzerindeyken daha güvenli ve rahat olabilmek için biniciler kafalarına tok adı verilen kaskı takarak binerler. Başlangıç için bunun yanında özel çizme, külot pantolon da giyilmelidir. Profesyonelleştikten sonra kişi kendini rahat hissettiği giysileri tercih edebilir. Bu spora başlama yaşı olarak en uygun yaş 10 – 11’dir. Kişinin fiziksel sağlığı elverdiği yaşa kadar da devam edebilir. Hobi olarak bu sporla uğraşmak isteniyorsa illaki bir ata sahip olunması gerekmez. Üyesi olunabilecek kulüplerde veya çiftliklerde bu spor yapılabilir.
Alıntı ile Cevapla