Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-21-2015, 05:29 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Yıldız Haritası Nasıl Yorumlanır?




Herhangi bir anda gezegenlerin gökyüzündeki konumunu veren yıldız haritaları, aslında hangi gezegenlerden nasıl etkiler aldığımızı ortaya koyar. Yıldız haritası oluşturmadan önce, kişinin doğum tarihi, doğum yeri ve doğum saati net olarak bilinmelidir. Doğum saatinin bilinmediği durumlarda, kişinin hayatındaki önemli olaylardan yola çıkılarak yapılan bazı tekniklerle tam olarak doğum saati tespit edilebilir. Doğum saatinin bu kadar önemli olmasının nedeni yükselen burcun doğum saatine göre belirlenmesidir. Yükselen burç doğum anında ufuk çizgisinde yükselen burçtur.
Yıldız haritasında ilk olarak doğum haritası çıkarılır. Doğum haritası çıkartmak için çeşitli sitelerde yer alan doğum haritası araçlarını kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken doğum bilgilerini girmek. Doğum haritası 12 eve bölünmüş üzerinde çeşitli çizgiler ve açılar olan bir tablodur. İlk bakışta geometri problemi gibi gelse de mantığını kavradıktan sonra okunması oldukça kolaydır.
Yıldız haritası yorumlamak için elementlerin, burçların, gezegenlerin, evlerinin ve açıların özellikleri iyice öğrenilmelidir.
Elementler su, ateş, hava, toprak olup her bir burç bu elementlerden birine aittir. Koç, Aslan, Yay ateş grubu, Terazi, İkizler, Kova hava gurubu, Yengeç, Akrep, Balık su grubu, Oğlak, Başak ve Boğa ise toprak grubuna ait burçlardır.
Gezegenler ise hayatımızı dönüş sürelerine göre belirler. Güneş, Ay, Merkür ve Venüs’ün hareketleri oldukça hızlıdır. Bu yıldız ve gezegenlerin etkileri hayatımızda hızlı bir şekilde gözlemlenebilir. Özellikle kişinin eylemleri, düşünce yapısı ve karar alma mekanizmalarını etkileyen bu gezegen hareketleri, olayların başlangıcını yaratan tetikleyici etkilere sahiptir. Yavaş ilerleyen gezegenler ise olayları olgunlaştıran ve sonucuna götüren hareketlere sahiptir. Satürn, Plüton, Neptün ve Jüpiter gibi gezegenler yavaş ilerleyen gezegenlerdir.
Yıldız haritası burçlar kuşağı Zodyaktan hareketle 12 parçaya bölünmüştür. 30 derecelik aralıklarla oluşturulan her dilim, bir ev olarak adlandırılır. Her bir evin temsil ettiği alanlar ise birbirinden farklıdır. Örneğin kişinin dış görünüşünü ve karakteristik yönlerini belirleyen ev 1. Evdir. Yöneticisi Mars, sahibi ise Koç Burcu'dur. Yükselen burç her zaman 1. evde yer alır ve bu nedenle kişinin dış görünüşü üzerinde büyük etkiye sahiptir. Yorumlamada bu bilgilere sahip olmak oldukça önemlidir. Doğum anına göre her eve farklı gezegenler gelebilir. Burada yapılması gereken evdeki gezegen ile yönetici gezegenin etkileşimi ve açılarıdır.
Yıldız haritasında açıların yorumlanması oldukça önemlidir. Astrolojideki temel açılar kavuşum, karşıtlık, üçgen ve kare gibi isimlerle yapılır. İki gezegenin birbirleriyle açısı 0 ise kavuşum yapmış demektir ve güçlü bir açıdır. Kişinin hayatında büyük enerjileri ortaya çıkarır. 30 derecelik açıya yarıaltmışlık adı verilir. Altmışlık 60 derece, kare ise 90 derecelik açılarda oluşur. Üçgen açı 120 derecelik açıları temsil eder ve uyumlu bir açıdır. 150 derecelik açı kavuşumsuz, 180 derecelik açılar ise karşıt açılar olarak isimlendirilir.
Alıntı ile Cevapla