Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 03-05-2016, 11:25 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Revizyon Burun Estetiği Operasyonu Nedir?

-Bir veya daha fazla burun operasyonu geçirmiş hastaların, operasyon sonrası burun şeklinin istenilen gibi olmaması, hastanın mutsuz olması veya travma sonucu şeklinin bozulması sonucu yapılan ikincil bir operasyonel işleme denir.

-Bu operasyonda burun şekli ve tasarımı, varsa nefes alma sorunları





da düzeltilir.
-Burun yapısını oluşturan kıkırdak, kemik ve yumuşak dokuları yeniden tasarlanıp görsel estetik görünümü sağlanmaya çalışılır (Sanat ve bilimin buluştuğu nokta).
-Burun ucundaki düşüklük veya aşırı yükseklik, asimetri, burun sırtındaki çıkıntılı alan veya eksik alan, burundaki eğrilik, burundan aşırı çıkarım yapılmış sonrası küçük bir burun kalması, şekilsiz burun ucu ve burun delikleri, nefes alamıyor olması gibi nedenlerde revizyon operasyonuyla ideal bir görünüm sağlanmaya çalışılır.
-Revizyon burun estetiğinin amacı, burunun bir önceki şeklinden daha iyi bir konuma getirilmesi, kişiye özel ve yüze orantılı ideal bir burun hedefi olmaktadır.
-Birde revizyon operasyondan farklı rötüş operasyonu vardır. Revizyon ameliyatında burnu bütünü ile ele alıp yeniden şekillendiriyoruz, rötüş operasyonunda ise estetik burun operasyonu sonrası 6 ay sonra örneğin burun sırtında çok ufak bir çıkıntı olabilir ve sadece oraya yeniden törpüleme yapılması gibi. Revizyon operasyonu gibi burunu bütünü ile yeniden şekillendirmiyoruz.
Op Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Alıntı ile Cevapla