Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 05-19-2016, 11:26 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Emzirmeye Son Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler



Bebekler sadece doymak için mi emer?
1 ) Bebeği memeden kesme, bebek için yalnızca katı gıdalara geçişten daha çok şey ifade eder. Bebek, annenin göğsüne bir tek karnını doyurmak için değil, aynı zamanda güven ihtiyacı hissetmek için de yönelir. Memeden kesilen bebek, aynı zamanda yönelebileceği güven objesini de kaybetmiş olur. Bu dönemi bir travma yerine bir kazanca dönüştürmek için, anne ve babaların dikkat etmeleri gereken bir takım önemli noktalar bulunmaktadır.

Emzirmeden kesme sürecinde ne yapılmalı?
2 ) Bu geçişi kolaylaştırmak için bebeğinizi normalde emzirmiş olduğunuz zamanlarda, onu oyun oynayarak meşgul edebilir veya bu zamanı eğlenceli bir şekilde geçirebileceği bir yere gezmeye götürebilirsiniz. Bebeğin hayatında diş çıkarma veya bakıcısının değişmesi gibi bir başka değişimin de olması halinde, bebeğin birden çok değişimi bir arada yaşamaması için sütten kesmenin ertelenmesi daha doğru olur.

3 ) Annenin bu dönem içerisinde, bebeğinin dikkatinin başka şeyler üzerine yoğunlaştırılmasında babanın da desteğine ihtiyacı vardır.

Bebek memeden kesildiğinde nelere yönelir?
4 ) Bebek memeden kesildiği zaman parmak emme, veya battaniyesi gibi bir objeye karşı bir tür bağımlılık geliştirerek sürekli o özel objeyi yanından hiçbir şekilde ayırmak istemeyebilir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığı zaman, anne ve babanın sabırlı bir tutum içerisinde bebeğin yaşadığı değişime karşı duygusal olarak kendisini korumak için bir başka şeyi, kaybetmiş olduğu şeyin yerine koyarak kendisini bu duruma alıştırmaya çalıştığını düşünmesi gerekir.
5 ) Bebek bu dönem içerisinde, uyku sorunlarının yanı sıra, aynı zamanda huzursuzluk da yaşayabilir. Annenin duygusal açıdan güçlü ve rahat olması, bebeğini tolere etmesini bu da bebeğin kendi duyguları ile baş etmesine yardımcı olur

6 ) Genellikle anne ve babalar, çocuklarını üzmeden ve ağlatmadan büyütmek isterler. Ancak bazı durumlarda vardır ki, o zamanlarda bebeğin olumsuz duyguları da hissetmesine izin vermek gerekir. Bu sayede bebeğin zor durumlar için de savunma mekanizmaları gelişip, duygusal açıdan da güçlenmesine yardımcı olur
Alıntı ile Cevapla