Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 05-26-2016, 11:28 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Kışın Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı?



Havaların soğumaya başlaması ile beraber bebeklerin beslenme düzeninin önemi arttı. Havalar soğuduğu zaman bebeklerin beslenme düzeninin doğru olması, bağışıklık sisteminin daha güçlü olmasını sağlar.
Kışın bebek beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenler:
  • Soğuk havalarda bebeklerin hasta olmasını engellemek için günlük olarak C vitamini, kalsiyum, demir ve magnezyum ihtiyacının karşılanması gerekmektedir.
  • Bebekler altıncı aydan sonra tamamlayıcı besinlere başlamalıdır. Bebek büyüdükçe besin miktarı ve çeşidi arttırılmalıdır.
  • Bebekler her istediğinde mutlaka emzirilmelidir. Şayet bebek anne sütü ile besleniyor ise günde 3 defa, bebek sütü almıyor ise günde 6 defa tamamlayıcı besinler verilmelidir.
  • Kış mevsiminde bağışıklık sisteminin güçlenmesi için altı aylıktan itibaren sebze ya da meyve pürüleri verilebilir. Bu püreler tuzsuz, baharatsız ve az yağlı yapılmalıdır.
  • Şayet bebek hasta ise normalden daha fazla emzirilmelidir. Bu aşamada öğün sayısını arttırmak oldukça önem teşkil etmektedir. Hastalığı geçtikten sonra ise bebek her öğün düzenli olarak beslenmeye devam edilmelidir.
  • Bebeklere vitaminli, sebzeli çorbaların verilmesi 6. Aylıktan itibaren başlayabilir. Özellikle karışık sebze çorbaları, tahıl çorbaları yoğurtlu çorbalar oldukça faydalıdır.
  • Bunun dışında bebeklerin kış aylarında protein ihtiyacını karşılaması önemlidir. Demir, çinko ve protein bakımından çok zengin olan et; kıyma ya da püre şeklinde 6. Aydan itibaren kullanılabilmektedir. Özellikle tavuk suyu ile yapılmış püreler ya da kılçıksız balık etleri de oldukça önemlidir.
  • Kış mevsiminde bebeklerin tüketmesi gereken bir diğer besin ise, lif bakımından zengin olan bakliyatlar; kuru fasulye nohut, mercimek verilmelidir. Bu besinler de bebekler 6 aylık olduktan sonra verilebilmektedir.
  • Bebeklere verilen tamamlayıcı besinlerin temiz olmasına ve güvenilir yerlerden alınmasına dikkat edilmelidir. Tamamlayıcı besinler bebeklere kaşık ya da bardakla verilmelidir. Tamamlayıcı besinler verilirken biberon kullanılmamalıdır. Hazırlanan besinler hemen tüketilmelidir 2 saati geçtiği zaman tüketilmeleri önerilmez.
Alıntı ile Cevapla