Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-22-2014, 05:18 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart 5 Yaşındaki Ayan Microsoft Uzmanı Oldu!

İngiltere’nin Coventry şehrinde yaşayan Ayan Qureshi, Microsoft’un profesyonel sertifikasını kazanmış en genç bilgisayar uzmanı unvanına sahip oldu.








Ayan Qureshi’nin ailesi Pakistan’dan İngiltere’te 2009 yılında taşınmış. Babası bir IT danışmanı ve küçük Ayan’a 3 yaşından beri bilgisayarlarla ilgili eğitim veriyormuş. Genelde çocukların küçük yaşta böylesine ağır bilgi alması zordur ama baba Asim Qureshi oğluna anlattığı her şeyi aklında tutabildiğini söylüyor.

Baba Qureshi, Ayan 3 yaşındayken bilgisayar parçalarını kurcalamasına ve hangi parçanın ne işe yaradığını keşfetmesine izin vermiş. Gördüğü ve kurcaladığı her şeyi soran oğluna, elinden geldiği kadar cevap vermiş ve zamanla Ayan’ın her öğrendiğini kolayca anladığını farketmiş. Kısa zamanda bilgisayarlar hakkında gerekli her şeyi öğrenen Ayan 5 yaşındayken, babası onu Microsoft’un uzmanlık sınavına (Microsoft Certified Professional) sokmaya karar vermiş.

Sınav yetkilileri önce Ayan’ın çok küçük olduğunu belirtmişler ama baba Qureshi onları ikna etmiş ve Ayan 2014 Eylül’ünde girdiği sınavdan başarı ile çıkmış. Dünyanın en genç sertifika sahibi Microsoft uzmanı olan Ayan, şu anda 6 yaşında, evde kendi bilgisayar ağını kurmuş ve büyüyünce İngiltere’nin Silicon Valley ‘ini kurmak ve adını da “E-Valley” koymak istiyor.
Alıntı ile Cevapla